Dinamo smijenio Jakirovića

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

SERGEJ JAKIROVIĆ (47) više nije trener Dinama, potvrđeno je Indexu, a potom je i Dinamo objavio službeno priopćenje. Posla ga je koštao niz loših rezultata koji je počeo remijem s Rijekom na Rujevici (1:1), a nastavio se minimalnim porazom od Hajduka (0:1) na Maksimiru i povijesnim porazom kod Bayerna u Ligi prvaka (9:2).

Jakirović je na klupi Dinama ostao nešto manje od godine i jednog mjeseca. Na Maksimir je stigao početkom prošle sezone u kontroverznom transferu, kada je zbog poziva Dinama naprasno napustio Rijeku uslijed borbe za plasman u europska natjecanja, zbog čega ga navijači na Rujevici smatraju izdajnikom.

Dinamo je uspješno vodio do duple krune, ali i tijekom prošle sezone često mu se zamjeralo nedovoljno ofenzivan stil igre i što je tek u završnoj fazi prvenstva stekao opipljivu prednost nad Rijekom i Hajdukom. Prethodno je još vodio Sesvete, Goricu, Maribor i Zrinjski.

Grafika: Sofascore

Tko će naslijediti Jakirovića?

Podsjetimo, Jakirovića su nakon poraza od Bayerna pitali boji li se reakcije klupskog vodstva. "To nije pitanje za mene. Ja sam stvarno prošao sito i rešeto, svjestan sam nekih stvari, neka udare slobodno po meni, ali radim posao najbolje što mogu. Ako vidim da me momčad ne prati, sam ću to riješiti."

S obzirom na to da Dinamo u narednim tjednima i mjesecima očekuje žestok ritam prvenstvenih i utakmica Lige prvaka, a prva je u subotu protiv Slaven Belupa u SHNL-u, klub mora brzo pronaći novog trenera.

Dosad su se kao potencijalne zamjene spominjali bivši trener Dinama Nenad Bjelica i donedavni trener Rijeke Željko Sopić, koji su trenutno bez posla. Također se pojavilo ime bivšeg izbornika Hrvatske Nike Kovača, ali prema našim informacijama, on neće preuzeti Dinamo. 

Dinamo: Sergeju Jakiroviću od srca zahvaljujemo na svemu što je dao za naš klub

"GNK Dinamo ovim putem želi obavijestiti javnost kako je dogovoren sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim trenerom plavih, Sergejom Jakirovićem. Prvu momčad će kratkoročno do odluke o novom dugoročnom trenerskom rješenju voditi dosadašnji član stručnog stožera, Sandro Perković.

Sergeju Jakiroviću od srca zahvaljujemo na svemu što je dao za naš klub i želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere. Ovim putem apeliramo i na medije i javnost da imaju razumijevanja prema Sergeju Jakiroviću i njegovoj obitelji i da ne pogoršavaju ionako stresnu situaciju", stoji u priopćenju Dinama.

Zajec: Najvažnije je u ovakvim situacijama da ostanemo ljudi

Izjavu povodom Jakirovićeva odlaska dao je i predsjednik Dinama Velimir Zajec. "Prije svega želim Sergeju Jakiroviću zahvaliti na svim rezultatima koje je postigao. Imali smo ugodnu suradnju, na mene je ostavio dojam kvalitetne osobe i želim mu puno sreće u daljnjoj karijeri.

Najvažnije je u ovakvim situacijama da ostanemo ljudi, te da interes Dinama stavimo na prvo mjesto. Na svima nama je sada da donesemo kvalitetnu odluku o novom treneru u ovom nezgodnom trenutku po Dinamo i da se vratimo na pobjedničke staze", rekao je Zajec.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.