Gabriel Vidović novi je igrač Dinama

Foto: Profimedia

GABRIEL VIDOVIĆ (19) stigao je na posudbu u Dinamo. Napadač Bayerna trebao bi na Maksimiru ostati do kraja ove sezone, a Dinamo bi nakon toga trebao imati pravo otkupa njegovog ugovora. Trebao bi zauzeti poziciju lijevog krila, koju je trebao igrati Luka Stojković nakon odlaska Ivanušeca, no ozlijedio se i dugo će izbivati s terena.

Dinamo bi Vidovićevu posudbu trebao platiti 200 tisuća eura, a ako ga želi kupiti, Dinamo će morati platiti 3.2 milijuna eura. Bayern će zadržati i pravo da ga vrati iz Dinama, i to po fiksnoj cijeni od 11 milijuna eura, u slučaju da Dinamo prije toga otkupi njegov ugovor.

Standardni mladi reprezentativac

Vidović je rođen u Augsburgu, gdje je i napravio prve nogometne korake, a s 13 godina prešao je u Bayern, za čiju je prvu momčad skupio četiri službena nastupa. Prošle je sezone na posudbi u nizozemskom prvoligašu Vitesseu odigrao 25 utakmica i zabio četiri pogotka.

Standardni je mladi reprezentativac Hrvatske te je ovog ljeta bio na U-21 Europskom prvenstvu. Najčešće igra na poziciji lijevog krila, iako je znao odigrati i u vrhu napada ili kao ofenzivni veznjak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.