Golman zaboravio na suparnika iza leđa pa spustio loptu. Pogledajte kako je završilo

Foto: Screenshot/YouTube

IGRALA se sedma minuta sudačke nadoknade utakmice MLS momčadi Atlante United i Toronta, a rezultat je bio 1:1. Domaćine je u vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena doveo Thiago Almada, a već u 46. minuti su gosti stigli do izjednačenja pogotkom bivšeg igrača Juventusa Federica Bernardeschija. Činilo se da je utakmica, koju je sudac originalno produžio šest minuta, gotova i da će svatko osvojiti po jedan bod.

No onda se dogodila nevjerojatna pogreška golmana Toronta Luke Gavrana (25). On je imao loptu sigurno u svojim rukama nakon neuspjelog napada Atlante. Gledao je naprijed prema svojim suigračima prema kojima će ispucati loptu i to bi vrlo vjerojatno bio kraj utakmice. Pustio je loptu opušteno ispred sebe iz ruku, ali nije primijetio da mu se iza leđa cijelo vrijeme šulja senegalski napadač Jamal Thiare. Situacija je iznenadila i redatelja prijenosa, a Thiare je oteo loptu i zabio lagani gol.

Gavran je bio u omladinskoj školi Dinama

Suigrači su tješili Gavrana koji ni sam nije mogao vjerovati što mu se dogodilo. Atlanta se ovom pobjedom bodovno izjednačila s Torontom te trenutno s 24 osvojena boda ove momčadi drže osmu i devetu poziciju u istočnoj konferenciji MLS-a, a ako tako bude na kraju sezone, igrat će međusobnu utakmicu za posljednje mjesto koje vodi u playoff tj. osminu finala američke profesionalne lige.

Gavran je golman hrvatskog podrijetla rođen u kanadskom Hamiltonu. Nogomet je prvo počeo trenirati u klubu imena Hamilton Croatia SC kojeg je 1957. godine osnovala zajednica Hrvata u gradu koji danas broji 570 tisuća stanovnika. Kratko vrijeme je proveo i u omladinskom pogonu Dinama, a u MLS-u je počeo braniti prošle sezone.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.