VIDEO De Bruyne novinara nazvao glupanom. On mu odgovorio da je razmaženo derište

Foto: EPA

BELGIJSKA reprezentacija je završila svoj put na Europskom prvenstvu. U susretu osmine finala su poraženi od Francuske koja je u Düsseldorfu slavila rezultatom 1:0. Pogodak odluke pao je u 85. minuti, kada je vlastitu mrežu zatresao Jan Vertonghen. Francuska će u četvrtfinalu 5. srpnja igrati s Portugalom koji je sinoć u drugoj utakmici dana izbacio Sloveniju nakon izvođenja jedanaesteraca s ukupnih 3:0.

Francuzi su na cijelom turniru u četiri utakmice zabili tri gola, od kojih su dva bila autogolovi. Gol iz igre nije dao još nijedan francuski igrač s obzirom na to da je Kylian Mbappe u grupnoj fazi protiv Poljske zabio iz penala. U jučerašnjoj utakmici Francuzi su bili bolja ekipa od samog početka, kada se igralo gotovo isključivo na belgijskoj polovici.

Kraj zlatne generacije belgijskog nogometa

S druge strane najraspoloženiji je bio Kevin De Bruyne (33). Kapetan Belgije je u drugom poluvremenu u prilike gurao Romelua Lukakua i Yannicka Carrasca, ali njihovi pokušaji su zaustavljeni. Naravno da je za navijače Belgije ispadanje razočaranje iako je protivnik po objektivnim parametrima kvalitetnija momčad s boljim pojedincima. Vjerojatno ovo natjecanje predstavlja kraj zlatne generacije belgijskog nogometa.

Od ove grupe se očekivalo da ostvari velike rezultate u posljednjih 10 godina, ali na velikim natjecanjima im je to uspjelo samo u Rusiji, na Svjetskom prvenstvu 2018. godine, kada su osvojili brončanu medalju. Na Euru 2016. i 2021. su ispadali u četvrtfinalu, a sada u osmini finala. Na Svjetskom prvenstvu 2014. su također ispali u četvrtfinalu, a na zadnjem SP-u u Kataru 2022. godine su zaustavljeni u skupini nakon festivala promašaja Lukakua na utakmici protiv Hrvatske.

De Bruyne novinaru: Glupan

Nakon susreta je na press-konferenciji došlo do neugodne razmjene riječi između iznerviranog De Bruynea i novinara koji mu je postavio provokativno pitanje: "Zašto zlatna generacija Belgije nije nikad ništa osvojila?"

De Bruyne mu je odgovorio: "Zlatna generacija? Želite reći da Francuska, Engleska, Španjolska ili Njemačka nemaju zlatnu generaciju? Ok, hvala." Kapetan Belgije je potom krenuo prema svlačionici i samo naglas prokomentirao "glupan".

U pitanju je bio talijanski novinar Tancredi Palmeri, koji je De Bruyneu kasnije odgovorio na društvenim mrežama: "Ahah De Bruyne me upravo nazvao glupim. Hej, Kevine, mali podsjetnik za tebe: zlatne generacije koje si spomenuo - od Francuske, Engleske, Njemačke i Španjolske... SVI SU DOŠLI DO FINALA! Tipični nogometaš koji želi samo pitanje koje mu govori koliko su dobri. Razmaženo derište."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.