Ademi i Pjaca doživjeli su debakl kod Bayerna u Ligi prvaka. Vodio ih je Mamić

Foto: Profimedia

DINAMO od 21 sat kod Bayerna igra u prvom kolu Lige prvaka. Gostovanje kod tog protivnika bit će repriza onog od prije devet godina jer se utakmica također igra u Ligi prvaka u Münchenu u rujnu i igraju je isti suparnici. Bayern je 29. rujna 2015. pobijedio Dinamo 5:0 u drugom kolu skupine Lige prvaka. Bez obzira na to što je gostovao kod jakog Bayerna pod vodstvom Pepa Guardiole, od Dinama i njegovog menadžera Zorana Mamića na toj se utakmici očekivalo daleko više.

Dinamo je šokirao pobjedom nad Arsenalom. Zato se dva tjedna kasnije kod Bayerna očekivalo puno

Naime, Dinamo je dva tjedna ranije u prvom kolu na Maksimiru senzacionalno pobijedio Arsenal 2:1 golovima Josipa Pivarića i Juniora Fernandesa. Taj trijumf Dinama šokirao je nogometnu Europu te skrenuo pažnju na njega pred utakmicu kod Bayerna. No tamo nije bilo ni govora o novoj senzaciji. Od početka su Bavarci redali šanse, a onda u samo 15 minuta zabili četiri gola, od koja su dva bila djelo nezaustavljivog Roberta Lewandowskog.

U 13. minuti Douglas Costa probio je Dinamovu obranu, sjurio se u kazneni prostor i iskosa pored Eduarda pogodio bliži donji kut za 1:0. Dinamo je još nekoliko minuta odlijevao napadima, a onda je krenuo slom.

Benković i Lewandowski srušili Dinamo

Mladi Filip Benković, kojeg je Mamić gurnuo u vatru zbog brojnih ozljeda, poskliznuo se nakon što mu je Domagoj Antolić vratio loptu s centra, Thiago Alcantara pobjegao mu je s loptom te dodao Lewandowskom, koji lako zabija za 2:0.

Samo četiri minute kasnije Mario Götze prošetao se kroz Dinamovu obranu, odigrao dupli pas s Kingsleyjem Comanom na deset metara od Eduarda i pucao kroz ruke portugalskom golmanu. Tri minute kasnije (28.) Costa je izveo korner, a Lewandowski natrčao na loptu i iz blizine pogodio za 4:0.

Costa je nakon nove greške Benkovića oteo još jednu loptu, ali je zaustavljen pred šesnaestercem. Mladog braniča Mamić je već na poluvremenu ostavio u svlačionici, a uveo je iskusnijeg Goncala. U 55. minuti Lewandowski je zabio treći gol na utakmici, svoj deseti u posljednja tri nastupa, a Bayern je nakon 5:0 odlučio stati na loptu.

Igrači Bayerna 25 puta pucali na Dinamov gol. Soudani i Fernandes jedini izazvali Neuerovu reakciju

Guardiola je rano iskoristio tri izmjene, a Mamić je dao priliku Rogu i Henriquezu umjesto Machada i Pjace, koji je bio nevidljiv. Do kraja utakmice Soudani je zapucao Neueru u ruke, a na drugoj strani Eduardo je obranio 1 na 1 s Lewandowskim u 76. minuti.

Bayernovi igrači su prema Eduardu uputili 25 udaraca, pola ih je išlo u okvir gola, a Soudani i Fernandes jedini su izazvali Neuerovu reakciju. Od igrača koji su nastupili na toj utakmici, u Bayernu su još uvijek Neuer, Kimmich, Muller i Coman, dok su kod Dinama tu Ademi, Pjaca i Rog. No potonja dvojica vratila su se u klub iz inozemstva.

Dinamo je prije devet godina debaklom kod Bayerna prekinuo niz bez poraza koji je trajao čak 45 utakmica. Zadnji put prije ovoga hrvatski prvak bio je poražen 27. listopada 2014. od Astre Giurgiu (0:1) u Europa ligi.

Sastavi na zadnjoj utakmici Bayerna i Dinama u Münchenu 29. rujna 2015.:

BAYERN: Neuer - Lahm, Boateng (Rafinha, 63), Alaba, Bernat (Javi Martinez, 46) - Thiago, Kimmich, Götze - Coman, Douglas Costa (Muller, 58), Lewandowski

DINAMO: Eduardo - Matel, Taravel, Benković (Goncalo, 46), Pivarić - Ademi, Machado (Rog, 61), Antolić - Soudani, Pjaca (Henriquez, 69), Fernandes.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.