Hrvati briljiraju u najjačoj ligi. Kuzmanović najbolji golman, a Martinović strijelac

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

POČELO je natjecanje u najjačoj rukometnoj ligi svijeta, njemačkoj Bundesligi. Odigrane su sve utakmice prva dva kola, a njih su uvelike obilježili sjajni nastupi Hrvata. Hrvatska tako trenutno ima najboljeg strijelca i najboljeg golmana najjače lige svijeta.

Martinović i Kuzmanović briljiraju

Ivan Martinović (26) krenuo je briljantno u svom novom klubu Rhein-Neckar Lowenu te je u prva dva kola zabio 21 pogodak i zasjeo na prvo mjesto ljestvice strijelaca. Iza njega je najbolji igrač svijeta Mathias Gidsel s 20 golova. Martinović je prvo zabio 10 golova u pobjedi nad Kielom, a onda 11 u slavlju protiv Bietigheima. 

U novom klubu briljira i vratar Dominik Kuzmanović (22). On je ovog ljeta iz Nexea prešao u Gummersbach, a u prve dvije utakmice obranio je 25 udaraca. Golman Lemga Constantin Mostl obranio je jedan šut više, ali ima znatno lošiji postotak od Kuzmanovića. Hrvatski golman je na ogromnih 43.9%, dok je Mostl na 34.2%.

Kuzmanovićev Gummersbach je unatoč tome ipak na polovičnom učinku. U prvom kolu je pobijedio Hannover uz 20 obrana hrvatskog golmana, dok je u drugom izgubio od Lemga u susretu u kojem je Kuzmanović imao pet obrana.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.