Ikona SHNL-a zabija s 42 godine u županijskoj ligi. Pogledajte gol iz slobodnjaka

Foto: Screenshot/Facebook

DINO KRESINGER (42) je dobro poznato ime svim ljubiteljima SuperSport HNL-a i jedan od napadača koji je ostavio duboki trag u ligi početkom ovog stoljeća. U sedam odigranih sezona zabio je 51 pogodak, što ga smješta na 50. mjesto najboljih strijelaca u povijesti lige koje dijeli s Igorom Musom i Bakirom Beširevićem.

U SHNL karijeri je nosio dres Varteksa, Međimurja, Slaven Belupa i Cibalije, a u inozemstvu je od 2012. godine igrao u australskom Western Sidneyju, slovenskom Zavrču i bosanskohercegovačkom Širokom Brijegu prije nego što se na ljeto 2016. godine vratio u Varaždin, koji je tada igrao u trećem rangu hrvatskog nogometa.

Prošlog vikenda je zabio sjajan gol iz slobodnog udarca

Bio je dio U-17 reprezentacije Hrvatske, a ima i zabilježen jedan nastup u U-20 konkurenciji. Najveći trag je ostavio u Međimurju gdje je zabio 26 pogodaka te u Cibaliji za koju je zabio 21 pogodak te osvojio treće i četvrto mjesto u SHNL-u u konkurenciji 16 klubova, pa je s vinkovačkim klubom igrao i kvalifikacije za Europa ligu.

Nakon Varaždina je igrao za neke niželigaške klubove u Austriji prije nego što se 2020. godine pridružio članu 1. županijske nogometne lige i zaigrao za NK Obreš iz Svetog Ilije. U 88 nastupa za klub je zabio 71 pogodak, a zadnji je bio spektakularan. U drugom kolu 1. ŽNL (Varaždin) njegov klub je poražen na gostovanju kod NK Nove Vesi Ecoagro 3:1. U igru je ušao na poluvremenu i u 72. minuti sjajno pogodio za smanjene vodstva domaćina na 2:1. Do kraja utakmice je Obreš ipak primio još jedan gol, pa njegov pogodak nije značio bodove.

Na prvom gostovanju ove sezonu upisali smo prvi poraz! Domaćin na poluvremenu utakmice vodi 2:0, uspijemo smanjiti rezultat u 78. min susreta golom Dine Kresingera, ali domacin u 90. min postiže pogodak za 3:1 što je bio i krajnji rezultat utakmice. Nk Nova Ves Ecoagro - Nk Obreš Sveti Ilija 3:1 (Kresinger) Čestitke domaćinu na pobjedi. 🤝 Trenutak utakmice zabilježen je u 78. min susreta. Bravo maestro 💪🪄🎩 G.O.A.T 🔥 #nemapredaje #žutoplavi 💛💙

Posted by NK OBREŠ Sveti Ilija on Sunday, August 25, 2024

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.