Kladionice objavile favorite za trenera Dinama. Bjelica glavni, pogledajte sva imena

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

SERGEJ JAKIROVIĆ dobio je otkaz na mjestu Dinamovog trenera nakon ligaškog remija s Rijekom (1:1), domaćeg poraza u derbiju od Hajduka (0:1), a onda i debakla na startu Lige prvaka kada je na gostovanju kod Bayerna poražen rekordno visokim rezultatom (9:2). Privremeno trenersko rješenje je njegov pomoćnik Sandro Perković, a trajnije se čeka.

Prema kladionicama prvi favorit je Nenad Bjelica (53), koji je bez posla od svibnja, nakon što je prošle sezone dobio otkaz u Union Berlinu. Kako saznajemo, još je pod ugovorom s tim klubom. Nijemci ga drže na plaći kako mu ne bi trebali isplatiti otpremninu. Bjelica je sjajno vodio Dinamo od 2018. do 2020. i pod njim je on postao europski respektabilan klub.

Bjelica i Sopić glavni favoriti?

Bjelica je vodio Dinamo od 15. svibnja 2018. do 16. travnja 2020. godine te s klubom osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup. Pritom je imao i zapažene europske uspjehe. U karijeri je još vodio FC Kärnten, Lustenau, WAC, Austriju Beč, Speziju, Lech, Osijek i Trabzonspor.

Poslije Bjelice kladionice najviše šanse daju Željku Sopiću (50), koji je nedavno dobio otkaz u Rijeci. Sopić je tamo prošloga ljeta naslijedio baš Jakirovića, a na klupi kluba s Rujevice je u 45 utakmica ostvario 27 pobjeda, deset remija i osam poraza. Završio je drugi u SuperSport HNL-u te izgubio u finalu Kupa.

U karijeri je još vodio Goricu, Sabah i Al-Ain, a 13 dana bio je i privremeni Dinamov trener u rujnu 2016. godine. Tada je upisao dvije pobjede i poraz. Od ostalih kandidata tu su još standardna imena poput Matjaža Keka, Roberta Prosinečkog i Igora Bišćana. Na popisu je čak i bivši trener Daniele De Rossi, koji je prošloga tjedna dobio otkaz u Romi.

Što Dinamo želi?

Ideja sportskog direktora kluba Marka Marića je da novi trener dođe najkasnije do 6. listopada i gostovanja kod Varaždina. Prije toga Dinamo očekuje utakmica u subotu u Koprivnici, onda gostovanje kod Banjola u SuperSport Hrvatskom kupu pa susret s Lokomotivom, a zatim i s Monacom u 2. kolu Lige prvaka.

"Sigurno ćemo uzeti potrebno vrijeme da nađemo idealnoga kandidata. To mora biti trener koji zna razvijati igru, koji se može nositi s pritiskom u Dinamu, koji zna voditi momčad i čija momčad će dominirati. Imamo vrlo visoke zahtjeve i uvjeren sam da ćemo naći idealnoga kandidata", rekao je Marić.

Tko bi trebao sjesti na klupu aktualnog hrvatskog prvaka, nemoguće je u ovom trenutku prognozirati, no jednako je tako jasno da za Dinamovu klupu ne može konkurirati bilo tko. 

Što kažu kladionice?

Nenad Bjelica (slobodan), 1.8
Željko Sopić (slobodan), 2.3

Igor Jovićević (slobodan), 2.5
Matjaž Kek (izbornik Slovenije), 2.5
Silvijo Čabraja (Lokomotiva), 3
Niko Kovač (slobodan), 3
Edin Terzić (slobodan), 3.5
Robert Prosinečki (izbornik Crne Gore), 4.5
Igor Bišćan (Al Ahli SC), 5
Damir Krznar (slobodan), 6
Sandro Perković (privremeni trener Dinama), 7
Vedran Ćorluka (Dalićev asistent u reprezentaciji), 8
Goran Tomić (Al Bataeh SC), 8
Valdas Dambrauskas (Omonia), 12
Gonzalo Garcia (Arouca), 12
Slaven Bilić (slobodan), 12
Krunoslav Jurčić (Pyramids), 15
Branko Ivanković (izbornik Kine), 15
Igor Štimac (slobodan), 20
Vahid Halilhodžić (slobodan), 20
Ante Čačić (slobodan), 20
Daniele De Rossi (slobodan), 25

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.