Dan kada je Rapaić ušao, prošao Jeličića i izveo remek-djelo

Screenshot: Youtube

NA DANAŠNJI dan 1993. godine Hajduk i Croatia, kako se tada zvao Dinamo, igrali su prvenstveni derbi na Poljudu. U 81. minuti, pri rezultatu 2:2, Ivan Katalinić je umjesto defenzivca Stipe Andrijaševića uveo ofenzivca Milana Rapaića zvanog Miki. Mladi (20) Rapaić je odmah zatim primio loptu blizu centra, uz aut-crtu na lijevoj strani Hajdukovog napada. U susret mu je krenuo Dinamov bek Dževad Turković, ali ga je Rapaić brzo prošao i krenuo prema sredini. 

Tada je Rapaića pokušao zaustaviti Joško Jeličić. Donedavni as Hajduka i dijete kluba, tada najomraženiji čovjek na Poljudu jer je nešto ranije prešao u Croatiju, završio je na travi. Rapaić si je prolaskom Jeličića otvorio koridor prema kaznenom prostoru gostiju, ali to ga nije zanimalo.

S više od 20 metara opalio je ljevicom i tako rasparao desne rašlje nemoćnog Dražena Ladića. Golčina, jedna od najljepših u povijesti Poljuda, izazvala je delirij navijača Hajduka i strijelca. Nakon što je zabio nezaboravan gol, Rapaić je prišao klupi Hajduka i glasno likovao treneru Kataliniću, bijesan što ga je ovaj držao na klupi. Pet minuta kasnije Ivica Mornar postigao je gol za konačnih 4:2, veliku pobjedu Hajduka. No, ta utakmica pamti se kao ona na kojoj je Rapaić zabio "onaj" gol.

Hajduk - Croatia 4:2, 29. rujna 1993. 

Strijelci: 1:0 Hibić (6), 1:1 Osibov (19-autogol), 2:1 Računica (23), 2:2 Jeličić (73), 3:2 Rapaić (81), 4:2 Mornar (86)

HAJDUK

Mihačić - Vladislavić, Hibić, Španjić, Osibov - Andrijašević (od 81. Rapaić ), Pralija, (od 74. Balajić), Miše - Računica -  Mornar, Kozniku. 

Trener: Ivan Katalinić

CROATIA

Ladić - Lesjak, Ištvanić, Panadić - Turković, Halilović, Jeličić, Novaković, Živković (od 46. Adžić) - Vlaović, Cvitanović. 

Trener: Miroslav Blažević

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.