Livaja može postati najbolji strijelac Hajduka u ovom stoljeću. Znate li tko je prvi?

Foto: Hajduk.hr

GOL kojim je srušio Dinamo na Maksimiru Marku Livaji bio je 78. u dresu Hajduka otkako se prije tri i pol godine vratio u matični klub. Za taj učinak bilo mu je potrebno 140 utakmica, a uz golove pridodao je i preko 40 asistencija. Hajdukov kapetan sve je bliže tome da postane najbolji strijelac Bijelih u ovom stoljeću.

Na prvom mjestu je čovjek koji je prije njega nosio Hajdukovu desetku, sadašnji igrač turskog Kocaelispora Mijo Caktaš s 97 golova za splitski klub u 228 utakmica. Caktaš je dres Hajduka nosio u dva navrata. Najprije je 2016. u siječnju prodan ruskom Kazanu, a vratio se točno dvije godine kasnije.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Dobio je desetku i brzo se nametnuo kao lider ekipe, ali u sezoni 2020./21. počeli su problemi u odnosima s klubom jer nije želio produljiti ugovor. Na polusezoni je udaljen iz ekipe, baš u trenutku kada je u nju iz AEK-a stigao Marko Livaja. Isprva je to trebao biti kratkotrajni angažman, ali nakon kampanje #LivajaOstani počela se stvarati legenda koja i dalje traje. 

Zanimljivo, po povratku u Hajduk Livaja nije želio uzeti desetku baš iz poštovanja prema Caktašu iako je Dugopoljac udaljen iz ekipe, a na ljeto je i otišao kada mu je ugovor istekao. Tek tada je Livaja broj 11 zamijenio brojem 10, a sada mu nedostaje još 19 golova da dostigne Caktaša na prvom mjestu najboljih strijelaca kluba u ovom stoljeću.

Najbolji strijelci Hajduka u 21. stoljeću

1. Mijo Caktaš - 97 golova

2. Marko Livaja - 78 golova

3. Nikola Kalinić - 45 golova

4. Ante Vukušić - 42 gola

5. Senijad Ibričić - 40 golova

6. Anton Maglica - 33 gola

7. Ante Erceg - 26 golova

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.