Lovren je potpisao za PAOK. Komentator: On je čvrst, jak i vođa, ali brine me jedno

Screenshot: X/PAOK

DEJAN LOVREN u ponedjeljak je službeno predstavljen kao novi igrač grčkog PAOK-a. Hrvatski stoper u solunski klub stigao je bez odštete iz francuskog Lyona, koji ga se želio riješiti zbog njegovih velikih primanja. U Francuskoj je zarađivao 400 tisuća eura mjesečno, a iz prvog sastava ispao je još prošle sezone, tijekom koje je nastupio u svega 11 utakmica. 

Lovren je započeo karijeru u Dinamu, a 2010. zagrebački klub prodao ga je upravo u Lyon za devet milijuna eura. U Francusku se vratio u siječnju 2023. godine, kada je za dva milijuna eura stigao iz Zenita. Osim u Lyonu i Zenitu, u inozemnoj klupskoj karijeri nastupao je za Southampton i Liverpool, s kojim je bio prvak Europe i Engleske.

U karijeri je odigrao 134 utakmice za Lyon, a najviše nastupa upisao je za Liverpool, čak 185. Za Hrvatsku je odigrao 78 utakmica, zabio pet golova te osvojio srebrnu i brončanu medalju na svjetskim prvenstvima, a od reprezentacije se oprostio u veljači prošle godine.

Tyler ga hvali, ali i upozorava

Pred njim je novi početak u Grčkoj. Tamošnje novinare zanimalo je kakav točno igrač dolazi u PAOK, o čemu su se pokušali informirati kod Martina Tylera, engleskog komentatora utakmica koji je desetljećima radio za ITV i Sky Sports.

"Moram reći da ga nisam gledao dvije ili tri godine. Gledao sam kako je bio uspješan u Liverpoolu i njegovu godinu u Southamptonu. On je čvrst nogometaš, jakog karaktera. To i donosi na travnjak. On je vođa, nije onaj koji slijedi nekoga", rekao je Tyler i istaknuo osnovnu stvar zbog koje nije siguran je li Lovren isti igrač kakav je bio kad ga je on pratio.

"Brine me jedno, 35 mu je godina", rekao je Tyler.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.