Radio je čuda, stvorio brojne talente. Sad ga je United ukrao najbogatijem klubu lige

Foto: Profimedia

FABRIZIO ROMANO je objavio kako je Dan Ashworth novi sportski direktor Manchester Uniteda. Kako javlja talijanski novinar, klubovi su postigli dogovor koji bi uskoro trebao biti i služben. Manchester United ga je "oteo" Newcastleu, najbogatijem klubu svijeta, koji je u vlasništvu saudijske kraljevske obitelji. United je Newcastleu na ime ovog posla platio i odštetu, a njezin iznos ostaje tajan.

Ashworth je 53-godišnji Englez koji nije imao neku igračku karijeru te je proveo par sezona u engleskim niželigašima. Prvi posao u novoj ulozi našao je s 29 godina kad je postao šef akademije u Peterboroughu. Ondje je odradio sjajan posao pa ga je Engleski savez 2012. zaposlio na mjesto šefa za elitan razvoj nogometaša, a mnogi mu daju velike zasluge za val novih i brojnih talenata na Otoku.

2019. je prešao u Brighton s kojim je u kratko vrijeme napravio čuda i jednu od najuzbudljivijih momčadi Europe, a od veljače 2022. je u Newcastleu. Složio je ekipu koja je igrala Ligu prvaka u oba spomenuta kluba. United se već godinama muči u segmentu sportske struke i unatoč velikim ulaganjima nije ni blizu titule i značajnijeg europskog uspjeha.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.