Marko Pjaca je novi igrač Dinama

Screenshot. GNK Dinamo

MARKO PJACA (29), dosadašnje lijevo krilo Rijeke i nakon pet godina povratnik u reprezentaciju Hrvatske s kojom je bio na Euru, vratio se u Dinamo. Pjaca je to napravio osam godina nakon što je iz Dinama otišao u Juventus uz odštetu od 29.4 milijuna eura te tako postao najskuplji igrač u povijesti kluba i SHNL-a.

Juventus je skupo platio mladog Hrvata. Sve su upropastile teške ozljede

Juventus je imao velike planove s Pjacom, ali su ih klubu i igraču upropastile teške ozljede dok je bio s reprezentacijom Hrvatske. Samo tri mjeseca nakon dolaska u Juve pukla mu je fibula, što ga je s terena izbacilo na tri mjeseca. Upravo nakon što se sjajno vratio, golom za pobjedu Juventusa kod Porta u osmini finala Lige prvaka, Pjaci su opet na utakmici Hrvatske u ožujku 2017. pukli križni ligamenti. Zbog toga je prisilno pauzirao pola godine.

Bio je na šest posudbi, ali nitko ga nije kupio

Pjaca će idućih šest godina biti igrač Juventusa, ali sa samo još jednim nastupom za taj klub. Sve ostalo vrijeme proveo je na posudbama u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genoi, Torinu i Empoliju. Gotovo svi ti klubovi imali su opciju otkupiti ga, ali je nisu iskoristili.

Spasio si je karijeru u Rijeci

I onda, kada se činilo da Pjaci karijera propada, spektakularno ju je oživio prošle sezone u Rijeci. U 31 utakmicu za klub postigao je 7 i namjestio 5 golova te bio ključni igrač momčadi koja je dobar dio sezone provela na prvom mjestu prvenstva, a u Kupu je došla do finala. Oba trofeja izgubili su u borbi s Dinamom.

Veliko pojačanje za Dinamo u lovu na Ligu prvaka

No Pjaca je tako izborio povratak u reprezentaciju, ali i u Dinamo. Prvak ga je kupio za 1.5 milijuna eura. Pjaca donosi Dinamu veliku kvalitetu više. Probojan, brz, snažan, tehnički potkovan, krilo koje se s lijeve strane probija u sredinu i namješta na desnu nogu, često je prošle sezone bio neuhvatljiv čuvarima u SHNL-u. U Dinamu će to morati pokazati u Ligi prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.