Marca: City je gotovo savršen stroj, ali ima problema. Kovačić je bio rješenje

Foto: EPA

"MANCHESTER CITY je gotovo savršen stroj, što dokazuje već nekoliko godina. Ako ne najbolji na svijetu, onda jedan od najboljih. Ipak, i City ima određenih problema koje čak ni Pep Guardiola nije uspio riješiti, no pojava neočekivanog protagonista pomogla je Kataloncu da zamaskira jedan od najvećih nedostataka nebesko-plave momčadi." Ovo je uvod teksta objavljenog na Marci, kojim se ističe značaj i doprinos Matea Kovačića engleskim prvacima.

U tekstu se potom navodi da je City najviše patio kad na terenu nije bilo Rodrija. Guardiola je doveo Kalvina Phillipsa s namjerom da mijenja Rodrija, no ta se ideja pokazala neuspješnom jer je prilagodba Phillipsa klubu, navodi Marca, poput "noćne more".

Kovačić u novoj ulozi

Tu u priču ulazi Mateo Kovačić. "Hrvat je dobio zaduženje da drži srednji red prvaka Premier lige, što je uloga na koju nije bio navikao. Nije bio takav tip igrača u Real Madridu ni u Chelseaju, no s Pepom je pronašao novi, organiziraniji i više obrambeni aspekt."

Marca potom navodi da je u pobjedi 2:0 Cityja kod Chelseaja na Stamford Bridgeu, u kojoj je Kovačić bio i strijelac, pokazao igračke karakteristike Rodrija, ali da je pritom "bio miran kao što nikad nije bio" te da je "njegova igra bila veličanstvena". Gol se opisuje kao "spektakularan" i navodi se da je Kovačić "bio najbolje moguće rješenje Cityjevih problema". "Dokazao je da je moguće i bez Rodrija", zaključuje se u tekstu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.