Narodni klub Hajduk već dva tjedna zabranjuje komentare na društvenim mrežama

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

SMJENA sportskog direktora Nikole Kalinića najnovija je afera koja trese splitski Hajduk ovog ljeta. Prethodio je tome sukob trenera Gennara Gattusa i Ivana Perišića, koji je završio Perišićevim odlaskom iz kluba. Sve ovo događa se neposredno pred derbi s Dinamom na Maksimiru, koji je na rasporedu u petak u 20 sati. Prvi derbi sezone od velike je važnosti za obje momčadi.

Dinamo pobjedom može pobjeći Hajduku na pet bodova prednosti, dok bi Hajduk s tri boda prestigao Dinamo i učinio borbu za naslov prvaka zanimljivom. Hajduk je najavio derbi na društvenim mrežama, no navijači nisu ništa mogli komentirati. Ta je opcija već dva tjedna isključena na Hajdukovim službenim kanalima, otkad je otišao Ivan Perišić. 

Ni Gattuso nije držao klasičnu konferenciju za medije

Od tog je trenutka Hajduk na društvenim mrežama Facebook, Instagram i X objavio više od 40 objava koje nisu imale opciju komentiranja. Isto tako, u klubu su odlučili da Gennaro Gattuso neće držati konferenciju za medije uoči derbija kako novinari ne bi svojim pitanjima dodatno narušili atmosferu u momčadi u turbulentnom periodu za klub. 

Hajduk je organiziran po modelu narodnog kluba, u kojem njegovi članovi demokratski biraju članove Nadzornog odbora, a onda to članovi Nadzornog odbora biraju i smjenjuju predsjednika uprave. Hajduk trenutno ima 122 tisuće članova.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.