Koronavirus u sportu

Italija rigorozna prema antivakserima. "Ne mogu se natjecati u ovoj zemlji"

Foto: Guliver Image

MINISTARSTVO zdravlja potvrdilo je da se necijepljeni sportaši neće moći natjecati od 2. siječnja 2022. godine, čime se otvara pitanje što će biti sa stranim sportašima koji dolaze na natjecanja u Italiju. 

Odlučeno je i da se kapacitet na stadionima smanji sa 75 posto na 50 posto te da je obavezno nošenje maski na tribinama. Uz to, na tribine mogu samo cijepljene osobe ili one koje su preboljele koronavirus. Nova pravila znače da necijepljeni sportaši koji nisu preboljeli koronavirus neće moći sudjelovati na natjecanjima. Također, necijepljenim osobama više ne može pomoći ni negativan test star 48 sati.

"Antivakseri neće moći igrati ove sezone. Pandemija je veoma dinamična i ne možemo priuštiti da nam propadne sav trud koji smo uložili protekle dvije godine. Moramo povući jasnu liniju između cijepljenih i onih koji su protiv toga. Ne smijemo zaboraviti da je osam od 10 ljudi na intenzivnoj njezi necijepljeno", rekao je Andrea Costa iz talijanskog ministarstva zdravstva. 

U Serie A je 98 posto nogometaša cijepljeno, prema podacima iz listopada. No, postavlja se pitanje što će biti s necijepljenim sportašima koji će u drugim klupskim i reprezentativnim natjecanjima dolaziti u Italiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.