Nestali nogometaš Gorice je otet? Njegov otac: Prijetili su mu i tražili 50.000 eura

Screenshot: HNK Gorica

ŠVEDSKI nogometaš Abdullah Talal Hameed (27) bio je izložen prijetnjama i ucjenama uoči nestanka u Budimpešti prije nekoliko dana, piše švedski dnevni list Aftonbladet. Hameed je prije dva tjedna iz mađarskog ZTE-a iz Zalaegerszega prešao u redove hrvatskog prvoligaša Gorice, no u ponedjeljak je njegov novi klub objavio da mu se izgubio svaki trag.

Hameed je u Budimpeštu došao u subotu (19. kolovoza) kako bi pokupio osobne stvari i dokumente za registraciju za Goricu. Trebao je oko podneva u ponedjeljak krenuti prema Velikoj Gorici, no tamo nije stigao, pa je njegov nestanak prijavljen mađarskoj policiji.

Abdullahov otac Talal Hameed Tali kaže da je razgovarao sa sinom oko 11 sati i sve je bilo spremno za selidbu, no sat vremena kasnije švedski nogometaš više nije odgovarao na pozive. Njegov mobitel bio je isključen. Sluteći nevolje, Tali je odmah doletio u Budimpeštu i došao pred sinovljev stan.

Otac tvrdi da je Abdullah žrtva

Aftonbladet piše da je Abdullahov automobil Porsche Taycan i dalje bio parkiran u garaži. Tali je pozvao policiju koja je provalila u stan i tamo pronašla putovnicu švedskog nogometaša, ali ne i ključeve od stana i novčanik.

"Prošlog tjedna Abdullah je djelovao jako zabrinut. Zvučao je potišteno i nestabilno, ali prvi put mi nije htio reći o čemu se radi. Samo mi je rekao da bi se nešto moglo dogoditi", rekao je Tali, koji surađuje s mađarskom policijom i tvrdi da je njegov sin žrtva kaznenog djela.

Navodno je Abdullah ovog ljeta, prije nego što je potpisao jednogodišnji ugovor s Goricom, imao ponudu drugog kluba. I kad je transfer već bio pred realizacijom, švedski nogometaš se povukao jer mu se druga strana nije činila dovoljno ozbiljnom. Čini se da je to izazvalo zlu krv.

"U hotel u kojem je tada boravio došlo je dvoje ljudi. Jedan od njih mu je prijetio da će ga probosti nožem. Hotelsko osoblje pozvalo je policiju koja je nakon par minuta stigla i odvela muškarce. Nakon toga moj sin je bio uplašen", objasnio je Tali za Aftonbladet.

Bio je ucjenjivan

Otac kaže da je Abdullaha, koji osim švedske ima i iračku putovnicu jer je rođen u Iraku, ubrzo nazvala osoba koja je tvrdila da predstavlja njegov nesuđeni klub i tražila 50.000 eura odštete za odustajanje od transfera. Nogometaš je to odbio i tada su počele prijetnje.

Talal Hameed Tali vjeruje da je spor oko ugovora povezan s nestankom njegova sina i namjerava ostati u Budimpešti do petka kako bi pomogao u potrazi. Nije naveo ime kluba s kojim je njegov sin pregovarao o transferu.

Abdullah je u karijeri igrao za niz klubova iz Iraka, Mađarske, Austrije, Slovenije i Švedske, a uoči dolaska u Goricu je rekao: "Sretan sam zbog prilike da igram u Hrvatskoj. Želim pomoći Gorici koliko god mogu i ostaviti dobar dojam za klub i navijače. Želim izboriti i mjesto u reprezentaciji, to mi je veliki motiv". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.