Mladost zaboravila registrirati Vrlića. Izgubila je utakmicu sezone i neće igrati LP

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

VATERPOLISTI Mladosti ostali su bez plasmana u Ligu prvaka i svoj će europski put ove sezone nastaviti u kvalifikacijama u Eurokupu. Upitno ostaje bi li se to dogodilo da u zagrebačkom klubu nisu za utakmicu sezone zaboravili registrirati Josipa Vrlića, reprezentativnog centra i jednog od najboljih igrača svijeta na toj poziciji.

Gotovo dva metra visok i više od 130 kilograma težak igrač ljetos se preselio iz Jadrana u Mladost, kojoj je trebao pomoći da se ustabili i opet uključi u borbu za velike rezultate. U iznimno bitnoj utakmici ostao je neregistriran, a Mladost je u odlučujućem susretu kvalifikacijskog turnira u Kragujevcu izgubila od Radničkog 8:9 i ostala bez Lige prvaka.

Mladost je trebala pobjedu od dva gola razlike

Poražavajuće za zagrebački klub je i to što je sredinom treće četvrtine njegova momčad vodila 8:3 i do kraja utakmice primila šest, a nije postigla ni jedan gol. Mladost je tako na kraju osvojila treće mjesto u skupini iz koje je samo prva pozicija vodila u Ligu prvaka.

Nakon što je mađarski BVSC Zuglo pobijedio Vouliagmeni 17:9, zagrebačkom sastavu je u zadnjem kolu trebala pobjeda protiv domaćina od dva gola razlike kako bi dohvatio prvo mjesto. Radničkom je igrala bilo kakva pobjeda.

Mladost je sjajno ušla u susret. Nakon prve četvrtine vodila je 2:0, sredinom druge dionice imala 4:0, da bi na poluvremenu bilo 5:1. Zagrebački sastav je nakon četiri minute treće dionice imao i spomenutih 8:3 i u tim se trenucima činilo kako će Mladost mirno privesti susret kraju.

Veliki preokret

Dogodio se veliki preokret. Do kraja trećeg perioda Radnički je s dva gola u nizu smanjio na 5:8, a potom u zadnjoj četvrtini serijom 4:0 stigao do prednosti 9:8 tri minute prije kraja. U posljednje tri minute nije bilo golova i domaćin je obranio prednost.

Jedini hrvatski predstavnik u elitnom natjecanju bit će splitski Jadran.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.