Nikad ispričana priča o Mandžukiću. Bijesni Jaap Stam lovio ga je po tunelu

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

DINAMO je jednu od svojih najvećih europskih pobjeda ostvario 4. listopada 2007. kod Ajaxa u Amsterdamu. Hrvatski je prvak nakon produžetaka pobijedio 3:2 i zbog više zabijenih golova u gostima ušao u skupinu tadašnjeg UEFA Kupa. Podsjetimo, Modri su u Zagrebu izgubili 1:0, no velikim preokretom na Amsterdam Areni uspjeli su savladati moćnog protivnika.

Briljirali su Luka Modrić, Mario Mandžukić i Mihael Mikić. Dinamo je poveo golom Modrića iz penala u 34. minuti i tako izborio produžetke. Ondje je Mandžukić u 94. i 96. potpuno slomio domaćina, a Klaas-Jan Huntelaar je pogocima u 101. i 121. ublažio ispadanje Nizozemaca.

Schildenfeld ispričao dosad neispričanu anegdotu

Posebno je bio zanimljiv okršaj Jaapa Stama i Mandžukića, koji su se cijelu utakmicu borili u duelima. U jednom od posljednjih napada Mandžukić je žestoko isprovocirao Stama, nekadašnjeg igrača Lazija, Manchester Uniteda i Milana, poznatog po žestokoj igri i velikoj fizičkoj snazi. Stam i Mandžukić sretali su se u prekidima, no u jednom momentu Nizozemac je izgubio iz vida Dinamovog napadača.

Mandžo se odjednom pojavio i počeo ga provocirati, u čemu je uspio. Stam je tada imao 35 godina i bio na zalasku karijere, a Mandžukić je 14 godina mlađi i taman se počeo probijati na europskoj sceni. Svejedno, Mandžukić se nije bojao. Neispričanu anegdotu otkrio je Gordon Schildenfeld na gostovanju u Podcast Inkubatoru. Schildenfeld je u toj utakmici odigrao 106 minuta za Dinamo.

"Mene tražiš?"

"Udarao je Jaapa Stama u svoje vrijeme, koji ga je htio izmlatiti u tunelu. To je Mandžo, to je takav lik. Dobar, fantastičan igrač. Igramo u Amsterdamu i zadnji korner. I valjda je Jaap Stam na njemu stalno bio, udarali su se i to... I zadnji korner, Stam se okreće i gleda gdje je Mandžo, a Mandžo se potapša po bedru i pita: 'Mene tražiš?'

Sudac je svirao kraj, a Stam ga je u tunelu tražio. Trčao je, mi smo umirali od smijeha. Izludio ga je. Mandžo je takav. Igra svoj nogomet i znaš da ćeš dobiti svoje. Svaki trening željezne kopačke, na betonu... Samo te pogleda, flegma i ide dalje. I gledaš samo da te ne nagazi. To su bolovi, pucaju kosti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.