Novog trenera Slavena čekaju Dinamo, Rijeka i Osijek: "Raspored je takav kakav je"

Foto: NK Slaven Belupo

ROY FERENČINA (53) novi je trener Slaven Belupa. Hrvatski stručnjak naslijedio je Nizozemca Ricarda Moniza, koji je koprivnički klub preuzeo ovog ljeta nakon odlaska Zorana Zekića i koji je u prvih sedam kola SuperSport HNL-a ostvario jednu pobjedu, tri remija i tri poraza uz gol-razliku 10:18.

Ferenčina je u trenerskoj karijeri vodio Lokomotivu, Vinogradar, Škendiju, Hrvatski dragovoljac i Kustošiju, a zadnji posao bio mu je u Dinamu, gdje je bio pomoćnik tadašnjem treneru Anti Čačiću. Trenirao je i Slaven Belupo između 2011. i 2013., a 2012. je s njim osvojio treće mjesto.

"Radimo na dovođenju dvojice-trojice igrača"

"Lijep je osjećaj vratiti se u Koprivnici. Tu sam proveo nezaboravne dane kao igrač i kao trener, a nadam se da ću opravdati očekivanja Uprave. Žao mi je što nisam došao na početku priprema jer je nama trenerima puno lakše krenuti u sezonu s momčadi nego je preuzeti nakon nekoliko odigranih kola.

No, sad je reprezentativna stanka pa ipak imam malo vremena da odmah u startu koliko-toliko posložim stvari na svoj način", rekao je Ferenčina te dodao kako će Slaven do kraja ljetnog prijelaznog roka, odnosno do 8. rujna, pokušati dovesti nekoliko igrača.

"Radimo na dovođenju dvojice-trojice igrača i vjerujem da ćemo do završetka prijelaznog roka dobiti pojačanja. Po onome što sam vidio kroz televizijske prijenose utakmica, nužno je ojačati sve linije.

Najveći problem bila je obrana, a to potvrđuje i broj primljenih golova. Potrebni su nam svježi igrači u veznoj liniji i napadu. Vidjet ćemo što ćemo u ova tri dana uspjeti dogovoriti", izjavio je Ferenčina.

Slavenova tri iduća protivnika su Dinamo, Rijeka i Osijek

Ferenčinu sa Slavenom nakon reprezentativne pauze očekuju teški suparnici: prvo gostovanje kod Dinama, a zatim domaći ogledi s Rijekom i Osijekom. "Raspored je takav kakav je, ali siguran sam da ćemo u jednoj od te tri utakmice uzeti bodove.

Dobro znamo da u nogometu ne pobjeđuju uvijek favoriti, a za sve momčadi je gostovanje na Apašu uvijek neugodno, pa očekujem da ćemo nekoga iznenaditi. Idemo utakmicu po utakmicu, sad se okrećemo gostovanju u Maksimiru. Nadam se da će igrači u svim utakmicama pružati maksimum, a s tim će, uz potrebnu dozu sportske sreće, doći i rezultati", zaključio je Ferenčina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.