Problemi u Barceloni, ozlijedio se Dani Olmo

Foto: EPA

DANI OLMO propustit će utakmicu Barcelone i Monaca u Ligi prvaka (četvrtak) zbog ozljede koju je zadobio u jučerašnjem ligaškom susretu protiv Girone. Nekadašnji nogometaš Dinama bio je strijelac u tom ogledu, a igrao je do 61. minute, kad je teren napustio zbog boli koju je osjetio u desnom koljenu.

Španjolski mediji pišu o preopterećenju tetiva bolnog mjesta. Barcelona neće riskirati s igračem kojeg je dovela ljetos za 55 milijuna eura u transferu iz RB Leipziga te će ga odmarati sedam do deset dana.

Tri utakmice, tri gola

Olmo je sjajno otvorio karijeru u Barceloni za koju je u 189 minuta skupljenih u tri ligaške utakmice postigao tri gola. Zabijao je u debiju protiv Rayo Vallecana, potom pogodio i u utakmici s Valladolidom, a odličan niz nastavio i jučerašnjim golom u Barceloninoj 4:1 pobjedi protiv Girone.

Olmo, zvijezda španjolske reprezentacije i Barce, jedan je od najzaslužnijih što je njegova reprezentacija osvojila naslov na Europskom prvenstvu. Uvijek ističe da se nogometno i ljudski formirao u Hrvatskoj. To je napravio i u DAZN-ovom dokumentarcu Come On Futbol. Tamo je govorio o iskustvu u Barcinoj akademiji te iznenađujućem odlasku u Dinamo, kada je imao 16 godina.

Olmo: U Hrvatskoj sam postao čovjek

"Želio sam biti dio sportskog projekta i Dinamo mi je to omogućio. Kada napustiš Barcelonu, nije sve savršeno. U Hrvatskoj sam to shvatio. Ali, tamo sam postao čovjek, na terenu i izvan njega. Nogomet može pomoći na razne načine. Mi nogometaši smo utjecajne osobe, iako ponekad ne razmišljamo tako. Želio sam pomoći u Hrvatskoj", rekao je i dodao:

"Na mene su najviše utjecali ljudi koji su tamo proživjeli rat. Među njima je bilo i nogometaša. Neki nisu imali ruku ili nogu. Govorim o klupskim legendama."

Dinamo je Olma prodao prije četiri godine Leipzigu za 29 milijuna eura. Ovog ljeta je Barcelona za njegov povratak u klub Nijemcima platila 55 milijuna eura, a dio tog iznosa pripao je i Dinamu na račun ugovora s njemačkim klubom. Tada je bilo dogovoreno da hrvatski prvak od sljedeće prodaje Olma dobiva 20 posto. Ispostavilo se da su to 5.2 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.