Ovo je najbolji kombinirani sastav Dinama i Hajduka po izboru čitatelja Indexa

Foto: Milan Sabic/Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO i Hajduk u petak u 20 sati na stadionu Maksimir igraju derbi šestog kola SuperSport HNL-a. Zagrebačka momčad nalazi se na prvom mjestu s 13 bodova iz pet susreta, dok Rijeka i Hajduk imaju po 11 bodova. Za momčad trenera Sergeja Jakirovića ovaj derbi dolazi nakon sjajnog ulaska u sezonu te uoči susreta s Bayernom u Münchenu u prvom kolu Lige prvaka.

S druge strane, splitski sastav trenera Gennara Gattusa nije se uspio plasirati u glavnu fazu Konferencijske lige jer je ispao od slovačkog Ružomberoka. Novi problemi za hajdukovce javili su se ovog tjedna kad je sportski direktor Nikola Kalinić nakon svega četiri mjeseca dobio otkaz.

Odabrali ste idealan sastav

Uslijed svih tih problema splitskog kluba u drugi plan pali su nogomet i igrači, koji će u petak istrčati na maksimirski travnjak. Jakirović i Gattuso dosta su rotirali na početku sezone te su tek nedavno, završetkom ljetnog prijelaznog roka, zaključili kadar koji će koristiti u narednim mjesecima.

Proveli smo anketu u kojoj smo vas, čitatelje Indexa, pitali koji su vam najbolji igrači u sastavu Hajduka i Dinama po pozicijama. Tako smo dobili kombiniranu postavu najboljih igrača obje momčadi. No ona je razočaravajuća za hajdukovce. Od 11 igrača samo su dva iz momčadi Gennara Gattusa.

Rakitić, Livaja i devet dinamovaca

Golman Dinama Ivan Nevistić u anketi je bio bolji od Hajdukovog golmana Ivana Lučića. Također, Hajduk nema nijednog svog igrača u obrani u ovom imaginarnom sastavu. Čak nije upao ni najbolji Hajdukov branič Filip Uremović.

U veznoj liniji igrali bi dinamovci Petar Sučić i Martin Baturina kao ofenzivni vezni uz Ivana Rakitića na zadnjem veznom. Krila su također isključivo Dinamova - na desnoj strani Marko Pjaca, a na lijevoj Arber Hoxha. U špici je Marko Livaja, koji je u odličnoj formi, ipak dobio nešto više glasova od Brune Petkovića.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.