Ovo je Bayern za Dinamo. Vrijedi preko pola milijarde eura, ali Kane nije najskuplji

Foto: EPA

DINAMO od 21 sat gostuje kod Bayerna na otvaranju redizajnirane Lige prvaka. Najjače nogometno natjecanje prvi put u 33 godine nema više grupnu fazu, nego se osnovni dio igra u ligaškom formatu. Svih 36 klubova je u istoj ligi, ali tamo ne igraju svatko sa svakim.

Liga prvaka više nema grupnu fazu

Umjesto toga, svakom klubu zajamčeno je osam utakmica (za razliku od dosadašnjih šest), i to protiv osam klubova. Pritom se s četiri kluba igra kod kuće, a protiv četiri u gostima. Dinamo ove sezone u Ligi prvaka igra protiv Bayerna, Salzburga, Slovana i Arsenala u gostima, dok na Maksimiru dočekuje Monaco, Borussiju Dortmund, Celtic i Milan. 

Bayern u generalki razbio novog prvoligaša, Dinamo izgubio od najvećeg rivala

Za početak ga, dakle, čeka Bayern, uz Arsenal najjači od Dinamovih protivnika u Ligi prvaka. Bayern je prošle sezone tijesno ispao od Reala u polufinalu Lige prvaka. Ovu sezonu je s novim trenerom Vincentom Kompanyjem otvorio pobjedama u sva tri prva kola Bundeslige.

Zadnji trijumf pred Dinamo bio mu je čak 6:1 kod novog člana prve lige Kiela. Dinamo je, pak, u generalki za München na svom terenu izgubio od najvećeg rivala Hajduka 0:1 u šestom kolu prvenstva. Bild, najčitaniji njemački medij, objavio je očekivani sastav Bayerna protiv Dinama.

Dinamo čeka Bayern, čijih prvih 11 vrijedi 566 milijuna eura

Neuer; Kimmich, Upamecano, Kim, Guerreiro - Pavlović, Palinha - Gnabry, Musiala, Olise - Kane.

Dinamo, dakle, čeka momčad puna sjajnih i skupih igrača. Ovo je njihova vrijednost prema Transfermarktu: Neuer 4, Kimmich 50, Kim 45, Upamecano 45, Guerreiro 12, Pavlović 30, Palinha 55, Gnabry 40, Musiala 130, Olise 55 i Kane 100 milijuna eura. Ukupno 566 milijuna eura.

Bayernova ekipa je 13 puta vrjednija od Dinamove

Očekivani sastav Dinama i njegova vrijednost:

Nevistić (1.5); Ristovski (1.2), Theophile (0.45), Mmaee (1.5), Pierre-Gabriel (3.5) - Mišić (2.5), Sučić (3) - Hoxha (1.8), Baturina (20), Pjaca (2.5) - Petković (5).

Dinamova momčad prema Transfermarktu vrijedi 43 milijuna eura. Dakle, Bayernova je 13 puta vrjednija od Dinamove. 

Nema više utjehe ispadanjem u Europa ligu, ali zato ima rekordnih novčanih nagrada

Najboljih 8 na kraju osnovnog dijela Lige prvaka plasirat će se u nokaut-fazu, dok će klubovi od 9. do 24. mjesta igrati play-off za preostalih osam mjesta u eliminacijskom dijelu. Klubovi koji ligaški dio završe od 25. mjesta naniže ispadaju iz Europe. Novost je i da se od ove sezone osnovna faza Lige prvaka igra sve do kraja siječnja iduće godine, tako da će Dinamo prvi put prezimiti u LP-u. 

Promjena koja je najviše razveselila sudionike Lige prvaka je radikalno povećanje nagradnog fonda. Dinamo je tako već osvojio 34 milijuna eura za prolazak play-offa i ulazak u glavnu fazu natjecanja. U njoj UEFA svaki bod nagrađuje sa 700 tisuća eura. Pobjeda tako donosi čak 2.1 milijun eura. 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.