Pakao za Dinamo. Baturina i Petković imaju 17 utakmica do kraja 11. mjeseca

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

DINAMO u utorak u 21 sat otvara svoju novu epizodu u Ligi prvaka, u nikad bogatijem i nikad glamuroznijem izdanju najvećeg svjetskog klupskog natjecanja. Tom prigodom gostuje kod Bayerna na Allianz Areni, a bit će to prva od ukupno osam utakmica grupne faze za Plave.

Prvaku Hrvatske ovaj susret ne dolazi u najboljem trenutku. Protiv jednog od najjačih klubova Europe zaigrat će samo četiri dana nakon što ga je Hajduk porazio na Maksimiru, što je Dinamu ujedno bio i prvi poraz u sezoni. No, utakmica s Bayernom je samo početak paklenog rasporeda koji završava derbijem na Poljudu 30. studenog.

Grafika: Sofascore

Žestok tempo za Dinamo. Odigrat će 15 utakmica u mjesec i pol dana

Naime, Dinamo će do kraja studenog, uključujući i spomenuti derbi, odigrati čak 15 utakmica. U prijevodu, Plavi će na teren svaka tri dana. Za usporedbu, SuperSport HNL konkurencija će u istom periodu imati "samo" deset utakmica, odnosno imat će u prosjeku dan i pol više za odmaranje.

Razliku, naravno, čini Liga prvaka u kojoj Dinamo u tom periodu čeka čak pet dvoboja, dok ostatak SHNL-a nema europskih izazova. Nakon gostovanja u Munchenu Dinamo dočekuje Monaco (2.10.), putuje u Salzburg (23.10.) i Bratislavu (5.11.) te dočekuje Borussiju Dortmund (27.11.).

Treba napomenuti da će tempo za dio igrača Dinama biti još jači od spomenutog. Naime, u taj period upada i reprezentativna stanka u listopadu. U sklopu nje će Hrvatska igrati u Ligi nacija s Poljskom i Škotskom, što znači da bi igrači poput Brune Petkovića, Martina Baturine, Petra Sučića i drugih reprezentativaca mogli imati dvije dodatne utakmice.

Od 15 utakmica, deset je gostovanja

Osim pet ogleda u Ligi prvaka, Dinamo očekuje i utakmica protiv Banjola u SuperSport Hrvatskom kupu tjedan dana nakon Bayerna, što će vjerojatno biti jedina šansa da se udarni prvotimci odmore. Od spomenutih 15 ogleda, Dinamo je gost u njih čak deset.

Tako će i u SHNL-u morati na neugodna gostovanja u Koprivnicu, Varaždin, Pulu, Šibenik, Goricu i na kraju u Split. U tom periodu morat će zadržati priključak za Rijekom i Hajdukom koji su ga u ovom kolu preskočili na prvenstvenoj ljestvici.

U Maksimiru su svjesni opasnosti. Već su izgubili pet bodova u prvenstvu, iako je konkurencija imala dvije ili četiri utakmice više dosad u sezoni i očekivalo se da bi Dinamo na tome mogao poentirati. To se nije dogodilo, a sad će za isti scenarij, gubitak bodova zbog europskih obveza, navijati i njegova konkurencija.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.