Lovren predstavljen u novom klubu

Screenshot: PAOK

DEJAN LOVREN (35) i službeno je postao novi igrač grčkog PAOK-a. Hrvatski stoper u solunski klub dolazi bez odštete iz francuskog Lyona. PAOK ga je na društvenim mrežama predstavio prigodnim videozapisom uz poruku: "Dejan je ovdje!" Lovrenu će u PAOK-u suigrač biti hrvatski reprezentativni vratar Dominik Kotarski.

Otišao bez odštete

Lyon je Lovrena pustio bez odštete jer nije bio u planovima trenera, a imao je ogromnu plaću koje se francuski klub htio riješiti. Mjesečno je zarađivao 400 tisuća eura, čime je bio treći najplaćeniji igrač kluba. Iz prvog sastava ispao je još prošle sezone, tijekom koje je nastupio u svega 11 utakmica. 

Lovren je započeo karijeru u Dinamu, a 2010. ga je zagrebački klub prodao upravo u Lyon za devet milijuna eura. U Francusku se vratio u siječnju 2023. godine, kada je za dva milijuna eura stigao iz Zenita. Osim u Lyonu i Zenitu, u inozemnoj klupskoj karijeri je nastupao za Southampton i Liverpool, s kojim je bio prvak Europe i Engleske.

U karijeri je odigrao 134 utakmice za Lyon, a najviše nastupa upisao je za Liverpool, čak 185. Za Hrvatsku je odigrao 78 utakmica, zabio pet golova te osvojio srebrnu i brončanu medalju na svjetskim prvenstvima, a od reprezentacije se oprostio u veljači prošle godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.