Dvaput su dobili Hajduk, igrali Europu i 14 puta bili prvaci. Sad su pred gašenjem

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DUNDALK, jedan od najuspješnijih irskih nogometnih klubova, pred gašenjem je. Kako pišu tamošnji mediji, današnji dan bit će ključan za budućnost kluba koji se nalazi u velikim dugovima. Ne pronađe li se danas način da se ti dugovi isplate, Dundalk će se morati ugasiti usred sezone.

Dundalku je potrebno pola milijuna eura kako bi ispunio sve financijske obveze do kraja sezone u kojoj mu je preostalo još sedam utakmica, ali zasad se ne nazire način na koji bi irski klub mogao doći do tog novca. Čak je i predsjednik Nogometnog saveza Irske Paul Cooke izjavio da ne vjeruje da će Dundalk biti spašen.

Dundalk je drugi najuspješniji klub u povijesti Irske. Igrao je Europu i pobjeđivao Hajduk

Bio bi to tužan kraj za drugi najuspješniji klub u povijesti Republike Irske. Dundalk je 14 puta bio prvak države, a uspješniji od njega su samo Shamrock Roversi. Proteklih godina je Dundalk imao dobre nastupe i u Europi, pa je u sezonama 2016./17. i 2020./21. igrao u grupnoj fazi Europa lige.

Prije deset godina Dundalk se susreo i s Hajdukom u drugom pretkolu Europa lige. U Splitu je Hajduk bio bolji s 2:0 golovima Mije Caktaša i Nikole Vlašića, da bi Dundalk na domaćem terenu pobijedio 2:1, no to mu nije bilo dovoljno za prolazak.

Igrao je Dundalk s Hajdukom i puno prije toga, još 1977., u prvom kolu Kupa pobjednika kupova. I tada je Hajduk bio bolji u Splitu (4:0), a Dundalk u Irskoj (1:0). Dundalk je 2002. igrao i protiv Varteksa, koji ga je s ukupnih 9:0 izbacio u prvom pretkolu Kupa UEFA-e.

Foto: Tino Jurić/PIXSELL
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.