Počinje suđenje Manchester Cityju. Guardiola: Haaland i ja nismo odvjetnici

Foto: EPA

NAKON nekoliko godina skupljanja dokaza kreće suđenje Manchester Cityju za čak 115 financijskih prekršaja. BBC to naziva sportskim suđenjem stoljeća te jednim od najkritičnijih trenutaka u povijesti Premier lige. Klub s kojim Pep Guardiola dominira u posljednjih desetak godina optužen je za kršenje pravila financijskog fair-playa, a prvo saslušanje na sudu bit će u ponedjeljak. Komentirao je to suđenje trener prve momčadi Cityja Pep Guardiola.

"Svi su nedužni dok se ne dokaže suprotno. Sretan sam jer suđenje kreće u ponedjeljak. Znam da će tu biti još puno glasina i novih stručnjaka koji će izaći u javnost. Znam što bi većina ljudi voljela i što očekuje. Znam to jer čitam već godinama o ovom slučaju. Nisam odvjetnik pa ne pričamo o tome u svlačionici. Nije ni Haaland odvjetnik", rekao je Guardiola na konferenciji za medije.

Posljedice bi mogle biti ogromne

Trebalo bi suđenje trajati deset tjedana, a presuda biti donesena početkom 2025. godine. Kakva god odluka bila, imat će goleme posljedice ili za Manchester City ili za Premier ligu, piše BBC. Manchester City u vlasništvu je milijarderske obitelji iz Abu Dhabija i centar je sportske korporacije koja obuhvaća 13 momčadi s pet kontinenata.

U engleskom klubu negiraju optužbe zbog kojih bi mogli biti sudionici jednog od najvećih skandala u povijesti sporta. Moguće su i razne kazne, od ogromnih financijskih pa sve do oduzimanja trofeja i izbacivanja iz Premier lige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.