Pranjić: Ovo nam je peta utakmica i četvrti crveni karton. Trebamo početi s 12 igrača

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

ŽELJEZNIČAR je u gostima pobijedio GOŠK 0:3 u šestom kolu Premijer lige. Srpski branič i član GOŠK-a Marko Mandić zbog prekršaja je nakon VAR provjere dobio crveni karton već u osmoj minuti, a gosti su do slavlja došli pogocima Amera Hiroša iz 74. i 91. te Sulejmana Krpića iz 84. minute. Klubu iz Gabele to je šesti uzastopni poraz u bosanskohercegovačkom prvenstvu, gdje se nalazi na posljednjem mjestu bez ijednog boda.

Trener GOŠK-a od ovog ljeta je Danijel Pranjić (42), bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji bočni branič Bayerna. "Što da kažem? Nemam što komentirati, sve ste vidjeli. Ovo je naša peta utakmica zaredom i četvrti crveni karton. Teško nam je igrati protiv Borca, Zrinjskog, Sarajeva i Želje. Svaku utakmicu smo bili s 10 igrača. Trebamo početi s 12 igrača kako bismo bili konkurentni", započeo je Pranjić u izjavi za medije u BiH.

Čestitao je Željezničaru, ali smatra da su tri pogotka razlike previše. "Ako treba ispasti, ispast ćemo časno, uzdignute glave. Nećemo se predati, pokušat ću popraviti ekipu. Ekipa vjeruje, ali jednostavno su nam ugasili volju i želju. Borili smo se 70 minuta do gola, ali teško je igrati kada je brojčana prednost na suparničkoj strani", dodao je Pranjić.

"Morat ću reći igračima da nema duela, da nitko nikoga ne dira, pa ćemo igrati balet"

GOŠK je po jedan crveni karton dobivao u utakmicama sa Zrinjskim (1:4), Sarajevom (3:1), banjalučkim Borcem (3:0) i sada protiv Željezničara. Sa svih 11 igrača završili su susrete protiv Radnika iz Bijeljine (0:1) i Posušja (0:1). Upisao je sve poraze.

"Ne želimo ulaziti u dubioze što se tiče suđenja. Teško nam je. Nemoguće je da u četiri utakmice s najboljim ekipama svaki put dobijemo crveni karton. Nismo toliko agresivni, iako tražim da smo blizu igrača.

To je tako sada, morat ćemo se izvlačiti na malim utakmicama, iako smo i mi mali", rekao je Pranjić, koji je ranije u trenerskoj karijeri vodio Omoniju iz ciparske Psevde, Trnje, tuzlansku Slobodu i ciparski Achyronas.

GOŠK će u idućem kolu igrati protiv Širokog Brijega, petoplasiranog kluba u prvenstvu. "Morat ću reći igračima da nema duela, da nitko nikoga ne dira, pa ćemo igrati balet i to je to", zaključio je Pranjić.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.