Prosinečki postavio negativan rekord na klupi Crne Gore

Foto: Profimedia

TURSKA je pobijedila Crnu Goru 1:0 u trećem kolu Lige B Lige nacija. Pobjedu Turcima u Samsunu donio je Irfan Can Kahveci u 69. minuti. Turska nakon tri kola ima dvije pobjede i remi te drži prvo mjesto, a Crna Gora je posljednja bez ijednog osvojenog boda.

Ovim porazom crnogorski izbornik Robert Prosinečki ispisao je negativnu stranicu povijesti tamošnjeg nogometa. Naime, ovo je prvi put da je Crna Gora izgubila pet utakmica u nizu. Negativan niz započeo je u lipnju porazom 2:0 kod Belgije u prijateljskoj utakmici.

Uslijedio je 3:1 domaći poraz od Gruzije, također u prijateljskoj, a zatim i tri službena poraza u Ligi nacija. Island je slavio 2:0 na domaćem terenu, Wales je Podgorici odnio pobjedu 2:1, a jučer je Turska opravdala status favorita i osvojila bodove na domaćem terenu.

Prosinečki je nakon Turske rekao: "Izgubili smo tri utakmice i to je teška situacija za nas, ali idemo u Cardiff i to je posljednja šansa da napravimo nešto. Nadamo se dobroj utakmici u Walesu." Crna Gora je nadomak ispadanja u Ligu C Lige nacija.

Kod Walesa Crna Gora gostuje u ponedjeljak od 20:45. Prosinečki je Crnu Goru preuzeo 4. veljače ove godine. U sedam utakmica ima dvije pobjede i pet poraza. U karijeri je još vodio Crvenu zvezdu, Kayserispor, Azerbajdžan, Bosnu i Hercegovinu, Denizlispor, Olimpiju i Rudeš.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.