Rabiot konačno ima novi klub. Iznenadio je izborom

Foto: EPA

ADRIEN RABIOT (29) uskoro će postati novi igrač Marseillea, tvrdi Fabrizio Romano. Veznjak će potpisati na dvije godine, a u klub stiže bez odštete nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom. Rabiot je cijelo ljeto bio slobodan, no njegova majka i menadžerica Veronique nije uspjela ispregovarati nikakav transfer.

Mnogima se transfer neće svidjeti

Sada je prešao u najmržeg rivala PSG-a, kluba koji ga je odgojio. On je u karijeri igrao za PSG i Toulouse, a iz pariškog je kluba prije pet godina otišao po isteku ugovora. Veronique se ni tada nije uspjela dogovoriti s Parižanima, a ovoga ljeta Juventus je Rabiotu navodno nudio oko sedam milijuna eura po sezoni za nastavak suradnje. Veronique je tražila veću plaću, no Talijani su ga odlučili pustiti bez odštete. 

Težak za pregovore

Rabiotovu karijeru vodi majka Veronique, koja je ujedno njegova menadžerica. Njezina pojava u nogometnom svijetu je vrlo kontroverzna zbog načina pregovaranja. Veronique za svoga sina uvijek traži veliku plaću kada dođe do pregovora i zbog toga mnogi klubovi brzo odustanu od dovođenja Rabiota. Prema Transfermarktu vrijedi 35 milijuna eura. S Francuskom je 2022. bio srebrni na Svjetskom prvenstvu.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.