Romano: Perišić je u pregovorima s PSV-om

Foto: Profimedia

IVAN PERIŠIĆ slobodan je igrač otkako je napustio Hajduk. U intenzivnoj je potrazi za klubom u kojem će nastaviti karijeru, a dosad ga se najčešće spominjalo u kontekstu prelaska u neku od talijanskih momčadi. Njegove se ime tako vezalo uz Monzu, Como i Fiorentinu, no Fabrizio Romano ima drugačiju informaciju.

Najveći stručnjak za transfere nogometaša objavio je da je Perišić u pregovorima s PSV-om, aktualnim prvakom, trenutačno vodećim i ove sezone neporaženim klubom u nizozemskom prvenstvu. Uz Ajax i Feyenoord, PSV je dio velike trojke nizozemskog nogometa. U svojoj je povijesti, započetoj osnutkom 1913. godine, slavio 25 titula nizozemskih prvaka i njih još 11 u kupu. U sezoni 1987./88. bio je i prvak Europe.

Iz Splita otišao uz ružne komentare

Perišić je prošle sezone u Splitu dočekan kao kralj. Stigao je ozlijeđen, no navijači su se nadali da bi mogao pridonijeti momčadi kad se oporavi. Njegovi nastupi nisu bili na visokoj razini. Odigrao je 12 utakmica i zabio samo jedan gol. Nakon sukoba s trenerom Gennarom Gattusom raskinuo je ugovor.

Navijači Hajduka, bar većina, više ne vole Perišića. Ispratili su ga iz Splita toliko ružnim komentarima da su u Hajduku morali ukinuti komentiranje na društvenim mrežama. Usprkos tome što nema klub, Perišić je još uvijek član hrvatske reprezentacije, za koju je igrao u obje utakmice Lige nacija u rujnu. Pitanje statusa slobodnog igrača, uspije li se dogovoriti s PSV-om, uskoro će također biti riješeno.

Perišić, lijevo krilo iza kojeg su 134 utakmice u dresu reprezentacije, igrao je za velikane kao što su Borussia Dortmund, Inter, Bayern i Tottenham te slavio naslove u talijanskom i njemačkom prvenstvu, ali i Ligi prvaka.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.