Portugal je u četvrtfinalu Eura. Evo što je Ronaldo rekao o utakmici

Foto: EPA

PORTUGAL je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Sloveniju (3:0 nakon penala) i plasirao se u četvrtfinale Europskog prvenstva, u kojem će u petak igrati protiv Francuske. Na utakmici sa Slovenijom nije bilo golova u 120 minuta igre, a Portugal je možda i najbliže tome da izbjegne udarce s bijele točke bio u 105. minuti, kad je Cristiano Ronaldo imao priliku zabiti iz jedanaesterca.

Najveća portugalska zvijezda ciljala je i uputila loptu uz lijevu vratnicu Jana Oblaka, no fantastični golman slovenske reprezentacije i Atletico Madrida sjajno je obranio taj pokušaj i natjerao Ronalda u plač. U kasnijem raspucavanju Ronaldo se iskupio za promašaj u 105. minuti, a zabili su i Bruno Fernandes i Bernardo Silva. Kod Slovenije prva tri pokušaja nisu uspjeli realizirati Josip Iličić, Jure Balkovec i Benjamin Verbič.

"Tuga na početku, radost na kraju. To je nogomet, trenuci koji su neopisivi. Imao sam izravnu priliku dovesti momčad u vodstvo, ali nisam uspio. Jan je odlično obranio. Nisam čitavu godinu promašio penal, ali kada je bilo najvažnije, nisam uspio. Mislim da smo zasluženo pobijedili jer smo igrali s više autoriteta. Slovenija se gotovo čitavu utakmicu branila. Posebne čestitke našem vrataru, koji je obranio tri penala", rekao je nakon utakmice Ronaldo.

Diogo Costa: Sretan sam što sam pomogao

"Naravno da je ovo moje posljednje Europsko prvenstvo, ali ne pokreće me to. Pokreće me entuzijazam. Bilo mi je žao navijača. Uvijek dajem sve od sebe za ovaj dres bez obzira na promašaje ili pogotke. Tako ću cijeli život. Odgovornost se mora preuzeti", dodao je Ronaldo.

Junak Portugala svakako je bio Diogo Costa, koji je obranio početna tri udarca Slovenaca s bijele točke.

"Jako sam uzbuđen. Bilo je jako teško ostati usredotočen. Sretan sam što sam pomogao momčadi plasirati se u četvrtfinale", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.