Skomina: Sudac je u derbiju sudio prekršaj kojeg nije bilo. Imao je puno sreće

Screenshot: Max Sport

SUDAČKI ekspert Damir Skomina analizirao je u emisiji na Max Sport televiziji sudačke odluke u proteklom kolu SuperSport HNL-a. Najzanimljiviji je bio derbi na Maksimiru, u kojem je Skomina, Slovenac koji je sudio u Ligi prvaka, pronašao prekršaj u napadu koji nije postojao.

U prvom poluvremenu nakon kornera Hajduka u skoku su bili Dinamov golman Ivan Nevistić te njegov suigrač Sammy Mmaee. S njima je skočio i Hajdukov veznjak Rokas Pukštas. Glavni sudac Igor Pajač sudio je prekršaj u napadu, no nije smio, prema mišljenju Skomine.

"Prekršaj nije postojao i bilo bio bi veliki problem da je lopta ušla u gol. Sudac je imao tu sreće. Pri ovakvom prekršaju u napadu ti moraš biti sto posto siguran", rekao je nekadašnji UEFA-in elitni sudac.

Komentirao je i dva žuta kartona za Ismaela Dialla

"Kod prvog žutog kartona trebao je biti označen prekršaj jer je ovo bio težak prekršaj za žuti karton. Nekad sudac tek na kameri vidi neke situacije. Drugi žuti karton mora biti nešto teško. Ja ne bih nikad dosudio drugi žuti zbog te ruke.

Instinktivno je Diallo krenuo prema lopti. Može biti drugi žuti samo ako je obećavajuća situacija. Ali to nije bila obećavajuća situacija po mom mišljenju", rekao je Skomina u sudačkoj analizi Max Sport televizije.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.