Slovenski mediji: Samo su jedanaesterci zaustavili slovenske heroje

Foto: EPA

PORTUGAL je nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Sloveniju s ukupnih 3:0 i plasirao se u četvrtfinale Europskog prvenstva. Regularni dio utakmice završio je rezultatom 0:0, kao i dodatnih pola sata igre. U četvrtfinalu će Portugalci igrati protiv Francuske, koja je s 1:0 pobijedila Belgiju. Utakmica je na rasporedu 5. srpnja u 21 sat, a igra se u Hamburgu.

U raspucavanju je briljirao portugalski golman Diogo Costa, koji je zaustavio sva tri udarca slovenskih reprezentativaca Josipa Iličića, Jure Balkovca i Benjamina Verbiča. Za Portugalce su pogodili Cristiano Ronaldo, koji je promašio kazneni udarac u produžecima, te Bruno Fernandes i Bernardo Silva.

Slovenija je do kraja držala Portugal u neizvjesnosti

Slovenija je kvalitetnijeg i moćnijeg suparnika, koji spada u favorite za osvajanje Eura, držala u neizvjesnosti do posljednjeg trenutka. Iako je izbornik Matjaž Kek nakon utakmice rekao da se porazi ne slave, napomenuo je da je ponosan što vodi dečke s karakterom. Za Sloveniju je plasman u osminu finala Eura najveći uspjeh u povijesti, ali nakon utakmice imaju za čim žaliti.

Najveću priliku su propustili u 115. minuti, kada je nakon greške Pepea pred vratara izbio Benjamin Šeško, ali je uputio vrlo slab udarac pokraj gola i šansa je otišla u nepovrat. Unatoč ispadanju, Slovenci ipak mogu biti ponosni na to kako su odigrali turnir.

Slovenski mediji: Okrutno ugašen san

Slovenski mediji su nakon utakmice većinom pisali kako su ponosni na svoju reprezentaciju. "Nikoga tko čita ovaj tekst neće iznenaditi da je Slovenija i u četvrtoj utakmici na prvenstvu igrala odlično, nevjerojatno, savršeno. Portugalci se vesele prolasku u četvrtfinale, ali Slovenija se vraća kući uzdignute glave", piše 24ur.

"Samo su jedanaesterci zaustavili slovenske heroje. Nakon gotovo tri sata dramatične borbe veselili su se Portugalci. Junak im je bio vratar Diogo Costa", piše Delo. "120 minuta živio je slovenski san koji je okrutno ugasio Diogo Costa. Slovenija ponosno, ali nesretno završava nastup na Euru", navodi Radiotelevizija Slovenije.

"Diogo Costa je izvanredan vratar i to je dokazao s tri fenomenalno obranjena jedanaesterca. Najbolji igrač utakmice bio je i zbog obrane Šeškova udarca u 115. minuti", piše Nogomania.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.