Španjolci objasnili zašto je Modrić ljutit: Mislio je da će napustiti Real sa stilom

Foto: EPA

CARLO ANCELOTTI ponovno se našao u situaciji da novinarima mora objašnjavati status Luke Modrića. Hrvatski veznjak i ikona Real Madrida u ovoj sezoni ima podređenu ulogu u odnosu na suigrače, često je na klupi i za razliku od prethodnih sezona u ovoj igra manju ulogu. To nije ono čemu se nadao kad je produljivao ugovor do kraja aktualne sezone.

"Razgovarao sam s Lukom, naviknuo je uvijek igrati... Teško je. On je profesionalac, vrlo ozbiljan. Uvijek trenira da bi igrao. Poštujem ga. Modrić je vođa u svlačionici. Između mene i njega je sve jasno. Ponaša se profesionalno i bori se za mjesto u momčadi. Može igrati u svakoj utakmici, tako i ovoj protiv Rayo Vallecana", objašnjavao je Realov trener na presici dok je najavljivao današnju Realovu utakmicu.

Problem oko ove izjave je taj, ističu španjolski mediji, što Modrić ne gleda na svoju situaciju kao Ancelotti. Razočaran je jer smatra da nisu ispunjena obećanja koja je dobio u svibnju prošle godine kada se rukovao s čelnicima kluba i dogovarao ostanak u klubu za još jednu godinu.

Izgubio je svoju ulogu još u predsezoni

"Jedino pitanje koje je Luka tada imao odnosilo se na njegovu ulogu u momčadi. Njemu nije potrebno objašnjavati na koji način Real funkcionira niti to da u momčadi nitko nema zajamčeno mjesto, ali imao je garanciju da se njegova uloga neće mijenjati ako ostane zdrav. A on tu ulogu nema još od predsezone.

Dolazak Judea Bellinghama, promjena sustava i forsiranje mlađih poput Eduarda Camavinge i Aureliena Tchouamenija njega u pravilu vode prema klupi.

Hrvat je ljutit jer osjeća da njegovo mjesto na klupi nije povezano s njegovim igrama, već da je ono klupska strategija oslanjanja na mlađe. Zato na stvari ne gleda poput svog trenera. Odbio je odlazak u Saudijsku Arabiju jer mu je Real prioritet, ali ne na ovaj način. Mislio je da će Bernabeu napustiti sa stilom, dok je važan igrač momčadi, a to sad nije slučaj", navodi se.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.