Van Basten ostao zatečen zbog Perišića: Nešto nije u redu s njim ili?

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL, EPA

IVAN PERIŠIĆ (35) uskoro bi trebao postati igrač nizozemskog prvaka PSV-a. Hrvatski reprezentativac odradit će liječničke preglede, a nakon toga će se kao slobodan igrač priključiti novoj momčadi. Tu informaciju komentirali su i nizozemski televizijski analitičari uoči PSV-ove utakmice s Juventusom u Ligi prvaka, a među njima je bio i legendarni trostruki osvajač Zlatne lopte Marco Van Basten, kojeg je taj transfer zatekao.

Van Bastena iznenadio transfer

Bivši nizozemski reprezentativac Youri Mulder rekao je da ga Perišićev dolazak u PSV iznenađuje: "Ponajviše zbog godina, a ne zbog Perišića kao nogometaša", rekao je pa nastavio: "To je stvarno bio vrhunski igrač u Europi. Ako ga gledate posljednjih godina, nevjerojatno je pripremljen. Ljetos je igrao za hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu. Ali sada ima 35 godina."

"Marco, to je odlično za PSV?" obratio se zatim voditelj Van Bastenu, koji nije razumio što se događa pa je pitao: "Što to? Perišić? Nešto nije u redu s njim ili tako nešto?" Voditelj mu je pojasnio: "Ne, najvjerojatnije će doći u PSV."

Van Basten: Zar Perišić nije išao u Saudijsku Arabiju?

"O, pa dobro. Ali zar nije on išao u Saudijsku Arabiju?" pitao je Van Basten i pokazao da očito nije upoznat s događanjima oko Perišića, koji, jasno, nikad nije igrao u nekom saudijskom klubu. Podsjetimo, lijevo krilo hrvatske reprezentacije slobodan je igrač otkako je napustio Hajduk.

U Splitu, u koji ga je Torcida godinama zazivala, Perišić se zadržao vrlo kratko nakon sporazumnog raskida ugovora. Na Poljud se vratio u siječnju ove godine, više od 17 godina otkako se otisnuo u svijet te napravio impresivnu nogometnu karijeru. Iz Hajduka je otišao 2006. godine a da nije upisao službeni nastup za seniorsku momčad.

Ove godine, nakon rehabilitacije od teške ozljede koljena, za splitski klub odigrao je 12 službenih utakmica te u prošloj sezoni postigao jedan pogodak protiv Istre 1961 u Puli. Iz Hajduka je otišao prije mjesec dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.