Marinović nakon poraza 8:1 od Brazila: Ovo nije sramota, već motivacija za dalje

Foto: Sanjin Strukic /PIXSELL

HRVATSKA futsal reprezentacija izgubila je 8:1 od Brazila u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu. Težak je to poraz za Hrvatsku jer bi gol-razlika mogla odlučivati o tome hoće li proći skupinu.

Momčad Marinka Mavrovića u zadnjem kolu mora pobijediti Kubu da završi na trećem mjestu, a četiri od šest trećeplasiranih proći će u osminu finala. Hrvatska, dakle, mora i značajno popraviti gol-razliku kako ne bi bila jedna od dvije najlošije trećeplasirane momčadi.

Brazil je najbolji na svijetu

"Brazil je možda i najbolja momčad na svijetu. Daleko su ispred nas, ne možemo im parirati ni po jednom aspektu. Bili smo u utakmici prvih 15 minuta dok se oni nisu razigrali i dok smo mi imali energije. Ovo je naše realno stanje u ovakvim utakmicama. To nije sramota, već motivacija za dalje", rekao je nakon utakmice strijelac Hrvatske Dario Marinović pa dodao da ipak vjeruje u prolaz.

"Bit će puno kalkulacija za prolaz dalje, moramo Kubu dobiti s najvećom mogućom gol-razlikom. Želimo prolaz u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Ako to ne uspijemo, onda tako treba i biti", kaže Marinović, koji je onda i komentirao da je zabio svoj prvi gol na SP-ima. 

"Za mene će to biti lijepo sjećanje, moj prvi nastup na svjetskom prvenstvu i gol protiv Brazila. Ipak, u utakmici nisam razmišljao o tome. Možda će mi biti drago za pet ili šest godina."

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.