Španjolski novinar: Yamal je crn, a dobio je ovacije kod Girone. Viniciuse, objasni?

Foto: EPA

BARCELONA je 4:1 pobijedila kod Girone u petom kolu La Lige. Briljirao je Lamine Yamal s dva pogotka, a po jedan su dodali Dani Olmo i Pedri. Barcelona nakon pet kola ima isto toliko pobjeda, uz gol-razliku 17:4. Momčad Hansija Flicka djeluje sjajno, baš kao i Yamal.

Mlado španjolsko krilo u pet nastupa ima tri gola i četiri asistencije, a protiv Girone doživio je i aplauz domaće publike. U 92. minuti Gerard Martin je ušao umjesto Yamala, a domaća publika ispratila je 17-godišnjaka velikim pljeskom. Taj je detalj zapazio španjolski novinar Josep Capdevilla, koji je povukao paralelu s Realovim Viniciusom Juniorom (24). Brazilac se često žali na ponašanje španjolske publike na gostujućim stadionima, gdje mu često zvižde.

Vinicius često svojim ponašanjem provocira reakciju protivničkih navijača, koji mu ne ostaju dužni. Nakon toga se redovito žali i tvrdi da je njegov tretman povezan s rasizmom. Spomenuti Capdevilla je napisao na X-u: "Ne razumijem. Lamine je crn, a uz ovacije je ispraćen sa stadiona Girone. Viniciuse, možeš li mi to objasniti?"

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.