Top 50 nogometaša ikad prema Sports Illustratedu. C. Ronaldo 15., evo gdje je Modrić

Foto: EPA

SPORTS ILLUSTRATED objavio je svoj popis 50 najboljih nogometaša ikad. Američki novinari objasnili su da su pri rangiranju uspoređivali ono što su igrači radili na svojim vrhuncima. Prema tome su na prvo mjesto stavili argentinskog napadača Lionela Messija, osmerostrukog dobitnika Zlatne lopte i osvajača svega što je mogao osvojiti, koji je najbolje dane proveo u Barceloni.

Drugi je njegov sunarodnjak i onaj s kojim ga uspoređuju, pokojni Diego Armando Maradona. Treći je legendarni Brazilac Pele, koji je preminuo prije dvije godine. Deset najbolje rangiranih pogledajte ispod, dok cijeli popis možete vidjeti OVDJE.

Deset najboljih nogometaša ikad prema Sports Illustratedu:

1. Lionel Messi
2. Diego Maradona

3. Pele
4. Franz Beckenbauer
5. Johan Cruyff
6. Zinedine Zidane
7. Ronaldo (brazilski)
8. Michel Platini
9. Roberto Baggio
10. Alfredo di Stefano

Cristiano Ronaldo je 15.

Cristiano Ronaldo i Messi obilježili su nogomet u 21. stoljeću. Portugalac je, nakon svog velikog rivala, s pet Zlatnih lopti drugi u poretku broja priznanja za najboljeg nogometaša svijeta. Sports Illustrated stavio ga je na 15. poziciju najboljih ikad, a ispred njega su i Garrincha, Gerd Müller, Paolo Maldini i Ferenc Puškaš.

"Ronaldo je, poput Franca Baresija, žrtva kriterija ove liste. To ne znači da on nije fantastičan nogometaš. Jest, i statistika to potvrđuje. Pet Zlatnih lopti to potvrđuje. CR7 jedan je od najboljih igrača svoje generacije. Igrač koji je toliko konstantno tresao mrežu da je sezona od 40 golova pomalo razočaravajuća", piše Sports Illustrated.

Modrić je 49.

Na popisu se našao i kapetan Real Madrida Luka Modrić. Hrvatski veznjak zauzeo je 49. mjesto, ispred Francuza Kyliana Mbappea. Američki novinari smatraju da je Modrićev vrhunac trajao od 2014. do 2018. godine, kada je s Hrvatskom bio drugi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te je za istu godinu dobio Zlatnu loptu, čime je prekinuo dominaciju Messija i Ronalda.

"Počinjemo s čovjekom koji je 2018. godine napravio nemoguće: u eri Lionela Messija i Cristiana Ronalda osvojio je Zlatnu loptu. Modrić je više nego zasluženo prekinuo dekadu dominacije dvojice najvećih nogometnih individualaca.

Na vrhuncu svojih moći Modrić je vodio hrvatsku reprezentaciju do finala Svjetskog prvenstva 2018. i osvojio otprilike milijardu Ligi prvaka s Real Madridom", navodi Sports Illustrated.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.