VIDEO Lokomotiva nije tražila penal, ali Strukan joj ga je dosudio

Screenshot: MaxSport

LOKOMOTIVA i Rijeka igrale su 2:2 u Kranjčevićevoj u prvoj utakmici 10. kola SHNL-a. Gosti su poveli 1:0, ali Lokomotiva je u 69. minuti preokrenula iz jedanaesterca, do kojeg je došlo na zanimljiv način. Lokomotivin igrač Luka Vrbančić pucao je iz daljine, a loptu je putem prema vratima Rijeke, na ulazu u kazneni prostor, u korner skrenuo Rijekin stoper Stjepan Radeljić. Igrači Lokomotive tražili su od suca da im dosudi korner, ali dobili su daleko više. 

Naime, sudac Duje Strukan iz Splita na to se konzultirao s VAR sobom, u sklopu čega ga je videoasistent Mateo Erceg pozvao da dodatno provjeri situaciju. Strukan je to napravio na monitoru, na kojem je vidio on, a i gledatelji na televizijskim ekranima na istoj snimci, da je Radeljić loptu dirao rukom.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide nakon završetka svakog kola.

Ili da ga je ona pogodila u ruku, ovisno o tumačenju. Sudac je pokazao na penal za Lokomotivu, a zaprepašteni Radeljić hvatao se za glavu. Nije mu bilo pomoći, Duje Čop je iz penala donio preokret Lokomotive. Do kraja je Rijeka uspjela izjednačiti. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.