Igrač u Bundesligi u situaciji kao Livaković. Pogledajte odluku suca

Screenshot: SportKlub

LUDU utakmicu odigrale su Poljska i Hrvatska (3:3) prije četiri dana u četvrtom kolu Lige nacija u Varšavi. 

Poljska je povela golom Piotra Zielinskog u 5. minuti. Hrvatska je preokrenula s tri gola u samo šest minuta preko Borne Sose (20), Petra Sučića (24) i Martina Baturine (26). Pred kraj prvog poluvremena Nicola Zalewski (45) smanjio je na 2:3. U drugom poluvremenu Sebastian Szymanski (69) pogodio je za konačnih 3:3.

Poljaci žestoko vrijeđaju Livakovića, Hrvati ogorčeni njegovim isključenjem

Foto: Profimedia

Hrvatska je od 76. minute igrala s igračem manje nakon što je kontroverzno isključen Dominik Livaković. On je nakon što je ispucao loptu zakačio Roberta Lewandowskog. Zbog toga mu je španjolski sudac Alejandro Hernandez dao crveni karton. To je izazvalo burne reakcije hrvatskih igrača, izbornika i javnosti. Hrvati tvrde da u situaciji, koju možete pogledati OVDJE, nije bilo govora o crvenom kartonu za golmana Hrvatske. 

Međutim, burno su reagirali i Poljaci. Njihovi novinari zasuli su Livakovića teškim uvredama jer tvrde da je time što je "u produžetku" ispucavanja nogom udario Lewandowskog u koljeno mogao završiti karijeru jednom od najvećih poljskih nogometaša u povijesti. Mržnju i prijetnje Livaković dobiva i na društvenim mrežama. Golman Hrvatske trendao je na X-u, bivšem Twitteru, najviše zbog uvreda poljskih navijača. 

Četiri dana kasnije - slična situacija u Dortmundu

Nismo dugo trebali čekati da vidimo sličnu situaciju. Borussia Dortmund svladala je St. Pauli 2:1 u sedmom kolu Bundeslige, a za nas zanimljiva situacija dogodila se u 51. minuti. St. Paulijev igrač Robert Wagner primio je loptu i krenuo pucati na gol.

Umjesto lopte, udario je nogu Juliana Ryersona, i to u koljeno, nakon čega je igraču Borussije pružena medicinska pomoć. Situacija koju možete vidjeti OVDJE podsjetila je na sporni crveni karton Dominika Livakovića u Varšavi, ali u Bundesligi o isključenju nije bilo ni govora. Upravo suprotno, sudac, doktor Matthias Jöllenbeck nije dosudio ni faul.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.