Želite li igrati FIFA-u 19, trebat će vam konzola nove generacije ili dobar PC

Screenshot: YouTube
 
POSLJEDNJIH nekoliko izdanja FIFA igara ne ide na ruku vlasnicima starijih konzola, a izgledno je kako ovogodišnje izdanje igre neće uopće moći zaigrati. Možda je to i bolji potez nego da EA ponovno razočara igrače kao što su to učinili s FIFA-om 18 Legacy Edition, koja je bila update postava, a ne nova igra, naravno za solidnu cijenu. 
 
FIFA-u 18 Legacy Edition na PS3/360 konzolama pokretao je Ignite, koji je korišten još za FIFA-u 16, dok je izdanje igre za novu generaciju konzola pokretao kvalitetniji i bolji Frostbite Engine. Ne samo da je grafika u igri bila bolja, nego i igrivost. Legacy Edition izdanje nije uključivalo niti The Journey, jedan od glavnih modova u igri.
 
U razgovoru za Dream Team producent u EA Sportsu Sam Rivera je čak i potvrdio kako će FIFA 18 za stariju generaciju igraćih konzola biti Gold verzija, više update nego potpuno nova igra. 
 
Vjerojatno je i to jedan od razloga zašto svega 2 % prodanih FIFA 18 igara za konzole otpada na Xbox 360 i PS3. Međutim, na našim prostorima starije konzole se guraju, opstaju i popravljaju dulje nego na zapadu. I dalje se često traže PS3 kontroleri kao i popravci konzola, što znači da tržište postoji. Ako nekim slučajem FIFA 19 i dođe na stariju generaciju konzola, vjerojatno neće biti ni približna igra kao ona za PS4 i Xbox One. 
 
Još 2013. iz samog vrha EA-a stizale su najave kako će nastaviti izdavati igre za starije konzole sve do 2017. Vrijeme je brzo prošlo, a PS3 i Xbox 360 se sve teže nose s novim igrama. 
 
S obzirom na prodajne rezultate, kao i nezadovoljstvo igrača, izgledno je kako FIFA 19 uopće neće biti dostupna za stariju generaciju konzola. No to možda neće biti i najveća promjena koja očekuje ovaj iznimno popularan serijal. Šuška se kako Microsoft planira kupiti EA, a time bi FIFA igre mogle postati ekskluzivne za Xbox One i Windows.
 

 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz FIFA-u 18, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: FIFA18
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.