17-godišnjak u Italiji ubio mlađeg brata i roditelje. Pokušao prevariti policiju

Foto: Facebook

17-godišnji srednjoškolac priznao je kako je ubio roditelje i 12-godišnjeg brata u predgrađu Milana, priopćili su talijanski tužitelji. 17-godišnjak nije istražiteljima rekao koji je bio njegov motiv za zločin. 

Ubojstva su se dogodila oko 2 sata u noći sa subote na nedjelju nakon obiteljskog okupljanja za očev 51. rođendan. 17-godišnjak je iz kuhinje uzeo nož i prvo ušao u sobu koju je dijelio s mlađim bratom te ga izbo. Kad je njegova 49-godišnja majka došla provjeriti što se događa, izbo je i nju. Potom je izbo i oca koji je pokušavao pomoći svom mlađem sinu. 

Žrtve su imale višestruke ubodne rane po vratu, kazala je Sabrina Ditaranto, tužiteljica koja se bavi maloljetnim prijestupnicima. Osumnjičeni 17-godišnjak je sam pozvao policiju, ali je isprva tvrdio kako je ubio samo oca u samoobrani nakon što je ovaj ubio njegovu majku i brata, prenosi Associated Press. 

"On ne daje logično objašnjenje za ono što se dogodilo"

Prema toj verziji priče, on se probudio tijekom noći kad je začuo vrištanje te se ustao i zatekao oca s nožem u ruci pored tijela svog mlađeg brata i majke. Tvrdio je kako je tada uzeo nož iz očevih ruku i ubio ga.

Istražitelji su pronašli nedosljednosti u verziji događaja, primijetivši da na tijelu nije imao tragove tučnjave s ocem, piše ANSA. 17-godišnjak je u konačnici priznao da je počinio sva tri ubojstva. 

"S pravosudne točke gledišta, nemamo motiv. On ne daje logično i koherentno objašnjenje za ono što se dogodilo", kazala je Ditaranto na konferenciji za novinare. Napomenula je kako je osumnjičenik spominjao osjećaj malaksalosti i bezvoljnosti, ali i da je naveo kako taj osjećaj nije bio povezan s bilo kakvim obiteljskim problemima.

Ubojstvo je izazvalo raspravu o izolaciji mladih, nakon pandemije i u eri kojom dominiraju društvene mreže. Ditaranto je potvrdila kako su provjerili što je osumnjičenik radio na društvenim mrežama te kakvu je glazbu slušao, ali da uz pomoć toga nisu uspjeli doći do jasne slike njegovog psihičkog stanja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.