Karamarkovi umirovljenici o "Clean startu": Kukuriku Vlada kao da je pala s nekog drugog planeta

Foto: Goran Mehkek/Cropix

BLOK umirovljenici zajedno reagirao je danas na rezultate Vladinog projekta "Clean start", koji su prije nekoliko dana predstavljeni javnosti. Zašto im je za utvrđivanje "pravog" stanja javnih financija trebalo više od godine dana nikome nije jasno, napominju umirovljenici, budući u ovom "projektu" nije iznesen ni jedan novi podatak koji već nije bio poznat kroz razne i javnosti već odavno dostupne dokumente, počevši od onih financijske prirode pa sve do mnogih izvješća Državne revizije koja svake godine redovito i do u detalje češlja poslovanja svih ministarstava, tvrtki, ustanova, odnosno svih koji imaju bilo kakve veze proračunskim novcem na svim razinama.

"I onda Kukuriku Vlada kao da je pala sa nekog drugog planeta na početku 2013. ustanovljava stanje koje je zatekla 01.01.2012. godine, dakle više od pune godine od dolaska na vlast, a što je najgore u svemu tome, oni se i dalje ponašaju kao nojevi sa glavom u pijesku ponašajući se kao da njihova vladavina i njeni katastrofalni rezultati u 2012.-oj uopće nije ni postojala.

Ovim Clean startom su nakon cijele godine lutanja i kažimo otvoreno, bezočnog laganja građanima, po tko zna koji puta potvrdili da je onaj njihov čuveni predizborni plan 21 bila čista prevara svih onih koji su im radi njega i danih obećanja dali svoj glas. Da nije tako onda prilikom predstavljanja Kukuriku Analize potpredsjednik Vlade Mimica zasigurno ni u ludilu ne bi isticao značaj njihova projekta koji bi navodno (i sa godinom zakašnjenja) trebao biti podloga za vladino djelovanje u provođenju strukturnih reformi u zdravstvu, socijali ili pak obrazovanju, kao i strukturne promjene u trgovačkim društvima u državnom vlasništvu, zaključivši je svoju veleumnu misao potpredsjednik Mimica navodom kako se eto tek sada nakon Clean starta konačno može krenuti u sustavno restrukturirane. Da čovjek ne povjeruje?!

Pa što su to oni uopće radili cijelu prošlu godinu kada su tek sada utvrdili stanje, a time kako su naveli i definirali podlogu za poduzimanje daljnjih koraka potrebitih za provođenje strukturnih promjena pa ma što god oni pod time smatrali ili podrazumijevali. Budući da se po svemu izrečenom u svojoj Analizi stanja.... Kukurikavci očito misle igrati na lanjskom snijegu koji naravno već odavno nije naša stvarnost, stoga već sada doista nije teško zaključiti i kakvi će rezultati najavljenih strukturnih promjena biti na koncu 2013.

Kada bi se šalili onda bi rekli da se već sada možemo kladiti da će Kukurikavci nakon ove veleumne Analize odmah prionuti ozbiljnu poslu i žurno umjesto cijele stranačke vojske podobnih i poslušnih žurno vratiti sve otjerane koji su nešto i znali, odnosno postaviti sposobne ljude na čela javnih tvrtki, no kako ovo nije šala već tmurna zbilja očito je da nas i u ovoj godini čekaju daljnje štednje i stezanje remena što znači novi udar na standard svih građana, a posebno onih najugroženijih kategorija, dakle nezaposlenih i posebno umirovljenika koji nekako na kraju svake priče uvijek plate najveću cijenu nesposobne vlasti.

Za nadati se je samo da ova Kukuriku zbog dobra svih nas neće izdržati do kraja mandata!
", priopćili su iz BUZ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.