Linić: Nismo u stanju vraćati državni dug

Foto: Goran Mehkek / Cropix

AKTUALNA Vlada je promijenila "krvnu sliku" Hrvatske, tvrdi ministar financija Slavko Linić. No, gospodarskog rasta nema zato što prije krize ništa nije napravljeno.

"U zadnjih pet godina ništa nije učinjeno. Imamo šoping centre i građevinarstvo, sve to pati zbog pada prometa. S druge strane, nemamo industrije, nemamo proizvode za izvoz", kazao je Linić u intervjuu za RTL.

Vlada, tvrdi Linić, radi na gospodarskom oporavku kroz ulaganje u infrastrukturu, turizam i energetiku. "Onaj tko misli da se to može u godinu dana odraditi, ne zna koji je problem Hrvatske", kazao je ministar financija.

"Vlada je cijelu godinu pregovarala. Najveći problem u prošloj godini, zašto nemamo veće uštede, je što nismo dirali plaće. Možemo li jednom govoriti istinu? To su problemi koji postoje u Hrvatskoj", kaže Linić.

"Najveći problem je što smo zaduženi preko 170 milijardi kuna kao državni dug. Mi nismo u stanju vraćati te dugove, nego se neprekidno saniramo novim zaduženjem. Mi više ni kamatu nismo u stanju vraćati", kaže Linić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.