Propala prodaja hotela Marjan: Kerum i Končar nisu se dogovorili!

ŽELJKO KERUM i Danko Končar nisu postigli dogovor oko preuzimanja hotela Marjan. Premda je u subotu pred svjetlima reflektora izgledalo kao da su pred potpisom ugovora, stvar se izjalovila.

"U ovom trenutku čini se da od dogovora nema ništa, no ostavljen je time out od tjedan dana kako bi se strane još jedan put pokušale dogovoriti", potvrdio je Indexu odvjetnik Anto Nobilo, partner Danka Končara. U subotu je malo ranije otišao iz Splita pa tako nije saznao gdje je točno zapelo. 

U Marjanu premale sobe i previše uloženog novca

Žali Nobilo što je tako ispalo. Hotel mu se jako dopada, premda je zamijetio i neke nedostatke. "Sobe su po standardima otprije 30, 40 godina. Premale su kvadrature. Danas je za pet zvjezdica potrebno ipak nešto više prostora. Ali je zato pozicija fantastična", kaže Nobilo.

Drži da je u hotel dosada utrošeno previše novca. Moguće da je tu zapelo. Navodno je Končar dosta dobro stajao u pregovorima s Kerumom, dok nije došlo do konkretnih pitanja oko novca, odnosno, saniranja kredita Hypo banke i izvođača. Končar je, kažu naši izvori, pokazao želju, ali nije baš bio uvjerljiv s jamstvima. U svakom slučaju, ne dovoljno da Kerum pristane na ponuđeno.

Novi kredit?

Pregovori, dakle, još nisu okončani, no kako stvari trenutno stoje, čini se da Končar neće ući u hotel Marjan, što znači da se Kerum treba okrenuti drugim opcijama. Premda se pohvalio da ima dosta interesenata za Marjan, sva je prilika da će se spas potražiti u reprogramiranju kredita ili novom kreditu kojeg bi trebala izdati jedna strana banka. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.