Slučaj Dioki: Deblokiran račun Dina Petrokemije na Krku, radnici će dobiti jednu plaću

NAKON HEP-a i Ina je deblokirala račun Dina Petrokemije, Diokijeve tvrtke kćeri u Omišlju. Uz skidanje blokade potpisan je sporazum o otplati dugovanja, čime je otvoren put ponovnom pokretanju proizvodnje na Krku i isplate jedne od pet zaostalih plaća radnicima.

U Sindikatu energetike, kemije i nemetala Hrvatske nadaju se istom raspletu i za Diokijev pogon na Žitnjaku. Vlada je, podsjetimo, obećala pokušati do kraja ožujka dogovoriti deblokadu računa s najvećim vjerovnicima - Inom, HEP-om i bankama.

Čelnik EKN-a Ivan Tomac očekuje od sutrašnje sjednice Nadzornog odbora imenovanje nove Uprave i povlačenje većinskog vlasnika Diokija Roberta Ježića.

"Imamo naznake da će doći do promjene Uprave i smanjivanja temeljnog kapitala. Time bi se otklonile dvojbe da Robert Ježić diktira uvjete preuzimanja i da traži neku svoju poziciju. Sada imamo pravi trenutak da uključivanjem države, odnosno HEP-a u vlasničku strukturu, da se stvaraju pretpostavke da Dioki, pored svih igara, može preživjeti traume koje sada doživljava. Ali sve ovisi opet koliko je snažna politika i naš utjecaj da zaštitimo strateške interese RH", rekao je Tomac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.