Agencija Ankice Mamić: Uklonite tekst, novac smo dobili putem javne nabave

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Iz agencije Ankice Mamić Indexu je stigao mail sa zahtjevom da uklonimo tekst s naslovom "Firma Ankice Mamić samo ove godine od države dobila 90 tisuća eura", a koji se temelji na podacima s aplikacije Državne riznice.

Evo što kažu iz agencije Ankice Mamić:

"Vezano uz tekst koji je objavljen na portalu Index.hr, ljubazno molimo da isti uklonite zbog neistinitih i neprovjerenih informacija koje su navedene vezano uz suradnju Agencije IMC s ministarstvima RH. Naslov i navodi u tekstu sugeriraju i navode čitatelje na potpuno pogrešan zaključak da je agencija neovlašteno dobila sredstva ministarstava, čime nanosite veliku štetu ugledu naše agencije i našem poslovanju.

Naime, Agencija IMC, u otvorenom postupku javne nabave u srpnju 2022., koji je raspisao Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje za usluge promidžbe i vidljivosti projekata obnove sufinanciranih sredstvima Europske unije, odabrana je kao ekonomski najpovoljniji ponuđač.

Napominjemo, kako prema pravilima EU, svi ovakvi projekti obvezno i nužno sadrže komponentu promidžbe i vidljivosti za što je normalno i uobičajeno angažirati PR i marketinške agencije u javnom i transparentom postupku javne nabave, sve sukladno Zakonu. Dodatno, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje tada uopće nije bio dio Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine niti je gospodin Branko Bačić tada bio ministar. Projekt koji je započet u djelokrugu navedenog Središnjeg ureda samo je nastavljen nakon pripajanja Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine RH, u veljači 2023. godine.

Nadalje, na infrastrukturnim projektima koji su financirani sredstvima EU surađivali smo i s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture RH i to također kao odabran ponuditelj u provedenom otvorenom postupku javne nabave.

Kao agencija, redovito pratimo i prijavljujemo se na otvorene javne natječaje za usluge promidžbe i vidljivosti koje raspisuju kako tijela javne uprave, tako i javna poduzeća i svi drugi subjekti.

S poštovanjem, 

Agencija IMC"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.