Američki dužnosnik: Ne podržavamo izraelsko opravdanje za napad na Libanon

Foto: EPA

Sjedinjene Američke Države ne podupiru eskalaciju sukoba koja se događa posljednjih dana između Izraela i Hezbolaha, rekao je visoki dužnosnik State Departmenta, a prenosi Reuters.

"Ne mogu se sjetiti, barem ne u posljednje vrijeme, da je bilo kakva eskalacija ili intenziviranje sukoba dovelo do deeskalacije. Stabilizacija se na takav način ne može dogoditi", rekao je dužnosnik navodeći kako će Washington intenzivno razgovarati sa svojim saveznicima o konkretnim idejama da se situacija smiri i spriječi proširenje rata.

Skoro 500 ubijenih u žestokim zračnim napadima

Izrael je jučer pokrenuo žestoke zračne napade na ciljeve Hezbolaha u Libanonu te su pritom ubijene 492 osobe po posljednjim informacijama. Ranjeno je više od 1500 ljudi, a deseci tisuća njih krenuli su u bijeg kako bi pronašli sigurnije mjesto.

Izraelski dužnosnici su nakon spomenutog napada naveli kako nikako nisu za širenje rata, ali da je ovaj napad, kao i prijašnji, osmišljen kako bi se pripadnici Hezbolaha prisilili na diplomatska rješenja aktualne krize. Visoki dužnosnik State Departmenta odbacio je ovakvo stajalište te naveo da ga SAD-e ne podržavaju.

Upitan o tome priprema li Izrael kopnenu invaziju na Libanon visoki dužnosnik je samo odgovorio kako niti takva akcija ne bi nimalo doprinijela smanjivanju napetosti. Oružano krilo Hamasa obznanilo je kako je prilikom jučerašnjih izraelskih napada ubijen jedan od njihovih zapovjednika, Mahmoud Al Nader.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.