Amerikanac (16) maminim BMW-om ubio suvozača. Policija objavila snimke divljanja

Foto: Facebook, Policija

Kiernan Tague (16) optužen je za ubojstvo zbog izazivanja prometne nesreće tijekom opasne vožnje, u kojoj je poginuo njegov prijatelj, piše Daily Mail.

Nesreća se dogodila prošlog studenog u Detroitu, kada je Tague vozio brzinom od 169 kilometara na sat (što je četiri puta više od dopuštene brzine), izgubio nadzor nad majčinim BMW-om te udario u stup i drvo. Tague je preživio, ali njegov suvozač Flynn MacKrell (18) nije. Lokalna policija je objavila kompilaciju snimki nastalih svega nekoliko dana prije kobne nesreće, na kojima se vidi kako Tague divlja BMW-om.

Roditelji poginulog tinejdžera smatraju da je njegova smrt mogla biti spriječena da je Tagueova majka, Elizabeth Puleo-Tague, zabranila korištenje njenog BMW X3 M automobila. Tvrdili su da je bila svjesna Tagueove sklonosti brzoj vožnji jer ga je pratila putem aplikacije Life360 i nekoliko puta ga upozoravala putem poruka.

"Svaka razumna osoba bi poduzela nešto, poput oduzimanja ključeva, ali ona to nije učinila i zato je naš sin mrtav", izjavio je Thad Mackrell u emisiji Good Morning America.

Obitelj zahtijeva da i Tagueova majka bude kažnjena za nesreću. Policija istražuje poruke u kojima je upozoravala sina zbog brze vožnje. U jednoj poruci, poslanom dva mjeseca prije nesreće, napisala mu je: "Uspori, odmah! Imam snimke kako voziš 198 kilometara na sat, to me plaši..."

Unatoč tim upozorenjima kupila mu je novi, snažniji BMW nekoliko tjedana kasnije i nastavila mu dopuštati da ga vozi.

Tague nije imao samo povijest prebrze vožnje, već je zabilježeno i nekoliko napada na majku. U jednom incidentu udario je majku i ugrizao je za ruku. U drugom slučaju je razbio stol jer mu nije htjela dati ključeve automobila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.